Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vlk u Cvikova přebíhal přes silnici: Srazilo ho auto

Autor: ČTK, VaB - 
11. července 2023
13:35

Vlka srazil v pondělí ráno automobil na silnici první třídy 13 u Cvikova na Českolipsku. Zraněné zvíře odběhlo do lesa, dohledat se ho nepodařilo. Řidička vozu toyota vyvázla bez zranění. 

Nehoda se stala kolem 7:30 poblíž Kunratic u Cvikova. Auto vyjíždělo ze zatáčky a z lesa na levé strany vyběhl vlk. Nejprve se zastavil, protože v protisměru jel jiný řidič, poté se rozeběhlo přímo pod kola auta s kamerou. 

Video  Auto u Cvikova na Českolipsku srazilo vlka.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

„Řidička jela ve směru od Liberce. Vlk vběhl z jejího pohledu do silnice zleva, šikovně se vyhnul protijedoucímu vozidlu, ale toyotě už bohužel ne,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková. Po nárazu do přední části toyoty zraněné zvíře odběhlo pryč, najít se ho nepodařilo.

V Libereckém kraji nejde o první takovou nehodu. Před několika lety střet s autem nepřežila vlčice u Dubé na Českolipsku a uhynulý vlk byl nalezený i u Turnova v Českém ráji, auto ho zřejmě srazilo na čtyřproudé silnici 35.

Vlci se v Libereckém kraji pohybují už několik let. V roce 2014 je potvrdily fotopasti v CHKO Kokořínsko - Máchův kraj, zhruba ve stejné době se objevily informace o jejich výskytu i v Jizerských horách a u Frýdlantu. Potvrzený je výskyt vlků i v Českém Švýcarsku a Lužických horách.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání