Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Během nehody v Plaňanech se vážně zranilo miminko: Při jízdě sedělo na klíně!

Autor: VaB - 
9. července 2023
17:22

K tragédii málem nechybělo v sobotu při dopravní nehodě v Plaňanech. Šofér audiny přejel v obci do protisměru, kde naboural parkující auto a následně se zabořil předkem do domu. Uvnitř jelo i miminko, které nebylo připoutané a ani v sedačce. Do nemocnice ho musel transportovat vrtulník. Případ prošetřují policisté.

K nehodě došlo v sobotu dopoledne v Plaňanech na Kolínsku. Záchranné složky vyjížděly k dopravní nehodě osobního auta, které tam narazilo do rodinného domu. Kromě pozemních sil na místo zamířil také vrtulník pražské letecké záchranné služby.

„Řidič vozidla značky Audi jel ulicí Švermova a vjel do protisměru, kde vrazil do zaparkovaného auta ford,“ popsala nehodu mluvčí policistů Michaela Richterová. V druhém autě, do kterého šofér audiny také narazil, seděl jiný muž. I ten se při nárazu zranil.

Jedoucí auto pak projelo křižovatku a zapíchlo se do jednoho z rodinných domů, přední část byla z poloviny zaražená do domu.

Miminko jelo na klíně

V autě podle informací Blesku jelo miminko, navíc nebylo bezpečně posazené v dětské sedačce. „Dítě jelo podle svědků na klíně dospělé osoby a nebylo připoutáno v zádržném systému. Policisté se touto okolností zabývají,“ dodala Richterová. Naprosto nesmyslný hazard tak mohl skončit i tragicky.

Lékař měl u dítěte podezření na poranění páteře a bylo následně letecky transportováno do Fakultní nemocnice v Motole. Celkově v audi cestovali čtyři lidé. „Vyšetřování nehody si převzali kriminalisté, kteří případ prověřují jako těžké ublížení na zdraví z nedbalosti,“ doplnila mluvčí.  

Video  Dopravní nehoda na Proseku (3. červenec 2023)  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání