Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Detaily hrůzné smrti bývalého dýdžeje Petera (†47): Bratr (51) do něj kopal a mlátil ho pěstmi!

Autor: rc, inf - 
7. dubna 2023
21:20

Rozsudek si v pondělí 3. března vyslechl u soudu Ján P. (51).  Za zabití vlastního bratra Petera P. (†47) ho soud poslal na osm let za mříže. V soudní síni zazněly detaily smrti bývalého dýdžeje. Ján měl po hádce do svého bratra strčit a ten se při pádu udeřil o práh balkonových dveří. Kopal do něj a bil pěstmi. Následně ho uložil do postele, ani mu neposkytl první pomoc.

K otřesnému činu došlo v bytě v 11. poschodí v polovině srpna minulého roku. Ján P. pracoval v Čechách a svého bratra Petera si k sobě vzal poté, co se rozešel s přítelkyní a neměl kde bydlet. Podle informací slovenského deníku Plus Jeden Deň nad svým bratrem, bývalým dýdžejem, držel ochranitelskou ruku. Ovšem osudný srpnový večer se všechno zvrtlo.

Opilecká hádka

Jak uvádí slovenský deník Nový Čas, bratři společně popíjeli a strhla se mezi nimi hádka. Roztržka údajně vznikla kvůli tomu, že se Jánovi nelíbilo, jaký Peter vede život. „Obžalovaný na balkoně svého bratra strčil. Ten spadl temenem hlavy na práh balkonových dveří. Obžalovaný ho následně bil a kopal. Peter se nebránil,“ uvedl prokurátor s tím, že útočník bratra následně vzal a uložil do postele. „Přikryl ho, a i když chrčel, neposkytl mu první pomoc,“ dodal při čtení obžaloby prokurátor. Peter utrpěl pohmoždění mozku s nitrolebečním krvácením. Navíc měl několik zlomenin a na následky zranění zemřel. 

Ján se ke své vině přiznal a svého činu litoval. „Jsem vinný. Je mi velmi líto, co jsem udělal,“ kál se. Prokurátor navrhoval, aby Ján strávil ve vězení 9 až 10 let. Nicméně soudce ho poslal za mříže na 8 let. Rozsudek je ale nepravomocný. Prokurátor si nechal lhůtu patnácti dnů na rozmyšlení, jestli podá odvolání.

Video  Policisté prošetřují smrt tří lidí v Bratislavě.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání