Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tibetská doga skoro rozsápala Žanetu: Státní zástupce zastavil stíhání majitele

Autor: VaB - 
22. března 2023
18:54

Tibetská doga Žanetě prokousla nohu a roztrhala ruku. Nakonec ji ještě pokousala na zádech. Případ vyšetřovala policie, žena skončila v nemocnici a byla tři týdny na neschopence. Státní zástupce ale stíhání majitele velkého psa zastavil. Ten prý nemohl za to, že zvíře povalilo kovovou branku a uteklo.

K útoku došlo v Křižanech na Liberecku v březnu loňského roku. Na Žanetu B. v obci vyběhla tibetská doga vážící padesát kilo. „Vyběhl pes a napadl mě. Mého psa si nevšímal. Prokousl mi nohu, takže jsem spadla,“ popsala otřesená žena pro CNN Prima News.

Po prvním útoku si musela chránit i obličej, na který zvíře útočilo. Nakonec jí doga roztrhala ruku, následně se žena snažila utéct za plot. „Při tom mě ještě pokousala na zádech. Myslela jsem, že mě zabije,“ dodala žena pro televizi.

Ta upozornila i na fakt, že státní zastupitelství zastavilo trestní stíhání majitele psa. Případ před tím vyšetřovala policie jako ublížení na zdraví z nedbalosti. Stíhání bylo zastaveno údajně proto, že majitel nemohl předpokládat, že zvíře povalí kovovou branku a uteče. Zraněná žena skončila v nemocnici, kde se podrobila operaci. Byla následně tři týdny v pracovní neschopnosti.

Není to první takový případ útoku tibetské dogy v České republice. Před třemi lety musela policie na Kroměřížsku zastřelit jednoho ze dvou psů, kteří utekli z nezabezpečené zahrady a napadli pošťačku a staršího muže. Ten skončil pokousaný v nemocnici. V roce 2017 napadla stejná doga tehdy devítiletou Lucinku v obličeji. Jako zázrakem přežila, zůstaly jí ale jizvy.

Video  Mladík u sebe doma týral svého psa, švihl s ním o zem a pak do něj kopl.  - Facebook.
Video se připravuje ...

lucie13 ( 24. března 2023 10:13 )

Majitel zodpovídá za svého psa, pes je i součástí “pojištění na blbost”. Tomu se mi nechce věřit, že takto někdo rozhodl a nikdo neuhradí paní náklady.

verka1 ( 24. března 2023 07:59 )

Veliká bolest od pokousání psa 😓

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání