Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Alex (†8) srážku s lyžařem Jakubem (19) nemohl přežít: Mladík se sesypal! Podle známých potřebuje pomoc

Autor: rc - 
18. února 2023
15:48

Obrovská tragédie se stala ve ski areálu ve Velké Rači. Lyžař Jakub (19) tam narazil do teprve osmiletého Alexe, který srážku nepřežil. Jakub, jehož policisté obvinili z přečinu usmrcení, se po tragédii psychicky sesypal.

Tragédie se odehrála v lyžařském středisku u obce Oščadnice. Jakub H. pocházející z obce Terchová sjížděl jezdovku, když srazil teprve osmiletého Alexe. Srážka měla fatální následky.

„Z doposud nezjištěných příčin narazil zezadu do nezletilého lyžaře jedoucího před ním. Nezletilý utrpěl zranění nelučitelná se životem,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Šefčíková pro slovenský deník Plus JEDEN DEŇ.

Policisté Jakuba obvinili z přečinu usmrcení. Devatenáctiletý mladík celou událost nese těžce a psychicky se sesypal. Jakub, který podle sousedů sportování vždy miloval, se uzavírá před světem.

Video  Osmiletý Alex srážku s Jakubem nepřežil.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

„Má rád motorky, fotbal i lyžování. To, co se stalo, ho psychicky položilo. Od té doby nevyšel z domu. Co vím, tak ani nemluví. Úplně ho to zlomilo,“ uvádí sousedé s tím, že mladík bude potřebovat pomoc.

Známá rodiny Jakuba dodala, že se jednalo o souhru nešťastných náhod a Jakub nic zlého udělat nechtěl. „Má zničený celý život. Jak viděl, že má volnou cestu, tak se rozjel, druhý chlapec stál na nešťastném místě, v zlomu, pod takzvaným padákem, kde nebyl vidět,“ uvedla žena. Tragédii se podle ní nedalo zabránit.

Oba dva chlapci podle ní byli ve špatnou dobu na špatném místě. To samé uvedla i maminka tragicky zesnulého Alexe. „Byl pod horizontem kopce, a tak ho nemohl vidět,“ uvedla statečná žena. Dodala také, že necítí vůči mladíkovi žádnou nenávist. Podle jejích slov je to tragédie pro obě rodiny.  

turista.z. ( 19. února 2023 12:14 )

Takze kdyz uklouznes v metru a sraziś nekoho primo pod vlak a on zemre., to ma byt smrt za smrt.??

sanbabilo ( 19. února 2023 10:00 )

Chlapec neušiel,celý čas bol na zjazdovke, stál tam a plakal. Potvrdila to aj mama mŕtveho chlapca.
Najprv si over informácie a až potom tu anonymne lynčuj.

turista.z. ( 18. února 2023 22:23 )

Oko za oko ano, ale jedine v pripade, ze by to udelal umyslne se zamerem zabijet. To ale neni ten pripad..

Spravedlnost1 ( 18. února 2023 22:00 )

Nechci vůbec nikoho soudit, k tomu nemám právo. Před 10ti lety jsme s dcerou lyžovaly na Telnice. Na konci je takový hip, hodně lidí se na horizontu zastaví a jede dál. Kdy jsme t s dcerou přijížděly po celém úseku vodorovně na horizontu stál učitel s žáky, prakticky nebylo kde projet, já to projela, dcera už takové štěstí neměla díky mladíkům, co si hráli na borce...Zlomená ruka, na kytaru přestala hrát...a nikdy uż nezačala. Tak z ní není úžasná zpěvačka, ale herečka. Minulý školní rok dokončila konzervatoř. Dnes ji to už líto není, ale vím, že v hloubce srdce má ten hlas jal zvon. Chyba byla na učiteli, byl magor, že je na horizontu nechal vedle sebe stát v pozoru. Blb, mohlo to skončit ještě hůř. Tomu 19ti levému mladíkovi musí být hrozně, on si svoji daň už vybral, má zničený start do života. Život tomu malému nevrátíme. Dala bych mu trest hlídat děti, ty nejzlobivější co mohou být. Život už ho potrestal dost.

nika70 ( 18. února 2023 18:19 )

A medializace ho jen dorazí...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání