Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rolba v Harrachově srazila mladou lyžařku (18): Adéla skončila na JIPce!

Autor: miv, jel - 
5. února 2023
19:37

Občerstvení po nočním lyžování v Harrachově se během vteřiny proměnilo v dramatický boj o holý život. Mladou studentku Adélu tu totiž přímo u stánku s občerstvením srazila rolba, která jí způsobila těžká zranění. Řidič měl být údajně pod vlivem alkoholu.

Osmnáctiletá Adéla chtěla strávit se svým kamarádem víkendovou lyžovačku ve ski areálu Zákoutí v Harrachově. V sobotu večer vyrazili na svah na noční lyžování, kde provětrali své snowboardy. Po sportovním výkonu zašli posedět k tamnímu bufetu na svařák a vodu. „Začala k nim couvat rolba, o které oba věděli, ale předpokládali, že se včas zastaví. Jenže se nezastavila a najela přímo do nich,“ svěřil se svědek události pro agenturu Aktu.cz.

Zatímco mladý lyžař stačil uskočit, dívka spadla k zemi. „Zasáhlo ji táhlo, které ji přitlačilo pod dřevěný stůl, který až zapraskal. Pak se rolba zastavila a řidič popojel kupředu,“ doplnil pro Blesk Adélin otec Tomáš. Dívka byla v šoku, nemluvila, nehýbala se, ale byla při vědomí. Na místo přijela horská služba a následně i záchranka, jež Adélu převezla na JIP do nemocnice v Liberci.

„Byla v šoku. A když ji nakládali do sanitky, byla v bezvědomí. Má zlomeninu žebra, naražené a zhmožděné rameno a podobně. Nejvíce to odnesly plíce, které jsou zhmožděné a roztržené,“ popsal pro Aktu.cz dívčin otec její zdravotní stav.

Hrál roli alkohol?

Rolbu řídil provozovatel ski areálu Zákoutí a také místní politik David Chmelař. Podle svých slov pár za rolbou neviděl. „Kdybych věděl, že tam jsou lidi, tak ani nejedu tak blízko. Je to souhra špatných okolností, ještě teď se z toho klepu,“ svěřil se Blesku.

Mluvčí policie Ivana Baláková Blesku potvrdila, že se kriminalisté případem od včerejšího večera zabývají. „Případ prověřujeme pro podezření z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti,“ sdělila Baláková s tím, že případně může ještě dojít k překvalifikaci. Podle agentury Aktu.cz měl být rolbař pod vlivem alkoholu. Tuto informaci policejní mluvčí nepotvrdila ani nevyvrátila s tím, že bližší informace k případu zatím nemůže poskytnout.

Sám řidič rolby se ale přiznal, že před jízdou alkohol pil. „Něco málo tam bylo právě, no,“ přiznal se Chmelař.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání