Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Stanislav v paneláku vyvraždil rodinu: Stále není jasné, jak Erika a její děti zemřely!

Autor: jel - 
4. února 2023
13:34

V polovině ledna došlo ve slovenských Michalovcích ke strašlivému zločinu. Podnikatel Stanislav T. (†53) tam zavraždil manželku Eriku (†44), dceru Zuzanku (†14) a syna Martínka (†12). S mrtvolami ještě dva dny žil a pak zřejmě spáchal sebevraždu. Média už dříve uvedla, že Stanislav se pravděpodobně zastřelil, jeho nejbližší ale zemřeli jiným způsobem. Policie se případem intenzivně zabývá, stále ale není jasné, co bylo přesnou příčinou smrti mámy a dětí.

Maminka Erika, dcera Zuzka a syn Martínek zemřeli 15. ledna v bytě v Michalovcích. Zavraždil je pravděpodobně manžel a otec Stanislav. Ten dva dny žil v domě s mrtvolami svých nejbližších a poté spáchal sebevraždu.

Policie se případem intenzivně zabývá, zatím ale není jasné, co Stanislava vedlo k tomu, že vyvraždil celou rodinu, případně jakým způsobem to vlastně provedl. Dříve se spekulovalo, že své blízké uškrtil nebo otrávil, policie však zatím žádnou z těchto variant nepotvrdila.

Košická prokuratura zatím nemá k dispozici výsledky pitvy matky a dětí, znalci na věci intenzivně pracují.

Policejní mluvčí Lenka Ivanová uvedla pro TV JOJ, že vzhledem k tomu, že mezi oběťmi jsou i dvě malé děti, policie musí přistupovat ke zveřejňování informací citlivě. Doplnila ale, že cílem policistů rozhodně není informace o případu zatajit, naopak podrobnosti zveřejní, až bude vše jasné, aby předešli spekulacím, které už se nyní množí.

„Policisté se důkladně zabývají všemi okolnostmi, za kterých ke spáchání tohoto skutku došlo, včetně zjištění motivu a způsobu, jakým byl daný skutek spáchán. A také jeho následné analýzy a vyhodnocení,“ sdělila televizi mluvčí.

Zdroj blízký rodině v minulosti uvedl, že Stanislav byl despotický a snažil se ovládat každý aspekt manželčina života.

Video  Policie stále nezná příčinu smrti maminky a dětí z Michalovců.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání