Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Psychiatrička o masakru na sídlišti: Vražda vlastních dětí jde proti lidské přirozenosti!

Aktualizováno -
22. ledna 2023
11:15
Autor: štt - 
21. ledna 2023
16:28

Michalovcemi minulý týden otřásla tragédie. Otec nejdříve zabil své děti a manželku, dva dny pak s mrtvolami žil a nakonec spáchal sebevraždu. Lze vůbec mužovo chování nějak racionálně vysvětlit? Podle renomované psychiatričky šlo incidentu dokonce zabránit!

Zkrachovalý podnikatel (†53) údajně ze světa nejdříve sprovodil svou rodinu. Nejprve se předpokládalo, že Stanislav svou rodinu zastřelil. Dceru Zuzanka (†14), syn Martínek (†12) a manželku Erika však na těle neměli žádná viditelná zranění. Podle zjištění televize JOJ je vrah zřejmě udusil nebo otrávil. Následně strávil s mrtvolami dva dny v panelovém bytě, než zatelefonoval svému bratrovi. Když na místo dorazili policisté, na zakrvácené podlaze ležel i vrah Stanislav. Zastřelil se legálně drženou zbraní.

Co mohlo muže dohnat k několikanásobné vraždě a následné sebevraždě? Proč nezabil pouze sám sebe? Tyto a další podobné otázky si nejspíše klade celé Slovensko. Svůj pohled na případ poskytla i uznávaná slovenská psychiatrička Danica Caisová. Dle jejího názoru se lidé prý mýlí, pokud si myslí, že za rozhodnutím stála pouze tíživá finanční situace.

„Vražda vlastních dětí jde proti lidské přirozenosti,“ uvedla pro deník Plus JEDEN DEŇ. Za takovýmto činem je tedy potřeba hledat hlubší odůvodnění, ne pouze ztrátu zaměstnání. Stanislav navíc nebyl v těžké situaci sám - měl podporu od rodiny.

Caisová nesouhlasí ani s tím, že vrah svého činu litoval. „Bratrovi pouze řekl, že spáchal cosi hrozného. Rozhovor proběhl v klidu. Netrhal si vlasy ani nekřičel do telefonu,“ doplnila doktorka. „Jako kdyby mu ani nedocházelo, co provedl,“ uzavřela.

Kriminalisté již spustili trestné stíhání pro obzvlášť závažný zločin vraždy. Další informace snad brzy přinese probíhající policejní pátrání.

Video  Policie ve slovenských Michalovcích našla zastřelený manželský pár a jeho děti (17. 1. 2023).  - TV JOJ
Video se připravuje ...

doktormediciny ( 22. ledna 2023 19:53 )

tO MATE ZEJIMAVE UVAHY.TADY JDE SNAD O NECO JINMEHO.MEL STRACH, ZE POTOMCI BUDOU ZBYTEK ZIVOTA ZIT V NOUZI.TAK TO TEDA VIVIM JA...

Babišova Inflace ( 21. ledna 2023 23:11 )

Děti při sebevraždách obvykle vraždí "matky", často proto, aby ublížili jejich otci. Ovšem výjimka potvrzuje pravidlo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání