Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Dopustili se těch nejhorších zločinů: Tito šílenci znásilnili a zavraždili nevinné děti

  • Autor: jel - 
    20. 10. 2023
    05:00

    Zločiny spáchané na dětech patří jednoznačně k těm nejstrašnějším. Těchto šest vrahů si vybralo ty nejnevinnější oběti. Hrůzné případy skončily všechny obrovskou tragédií. Šílenci děti znásilnili, a navíc je zavraždili, a to často opravdu brutálním způsobem. Například malého Pepíka promítač zneužíval a bodal do něj přímo během promítání filmu v kině. Ze strašlivých zločinů mrazí dodnes.

  • 1.Promítačovo řádění přerušil konec filmu

    Tělo zavražděného Pepíka se našlo v šachtě v kině Metro. Tělo zavražděného Pepíka se našlo v šachtě v kině Metro. | Muzeum Policie

    Jaroslav Papež v roce 1966 pracoval jako promítač v pražském kině Metro. Dne 5. června toho roku si dal na ukrácení celodenní směny pár piv. Pak si všiml v pasáži malého Pepíka N. 

    Jedenáctiletého chlapce pozval do promítací kabiny, nalákal ho na nepřístupný film. V kabině začalo pro malého Pepíka peklo. Papež ho svlékl a začal osahávat a poté mu začal stříhat vlasy, což pedofila sexuálně vzrušovalo. Úchylný šílenec pak dostal strach, že vše vyjde najevo a nebohého klučíka začal bodat nůžkami.

    Pak se ozval zvonek a pískot v sále, u filmu totiž doběhl kotouč. To malý Pepík ještě žil a během toho, co promítač měnil kotouče se i s vážným zraněním pokusil z kabiny utéct. Bohužel se mu to nepodařilo. Papež vzal provaz a uškrtil ho. Tělo pak hodil do šachty pod promítací kabinou.

    Po Pepíkovi už mezitím pátrala policie a jeho vrah bez problémů další tři dny chodil od práce. O několik dní později Papeže policie zatkla. Vyšlo najevo, že děti už v minulosti obtěžoval, za což měl nastoupit do vězení. Než se tak však stalo, stihl promítač zneužít a zavraždit jedenáctiletého chlapce. Ze tento zločin dostal trest smrti.

  • 2.Unikl trestu smrti

    Zdeněk Moré Zdeněk Moré | archiv Blesku

    V červnu 1989 se jedenáctiletá Hanička vydala do sadu na třešně. Tam narazila na Zdeňka Morého. Toho prý vzrušilo, když holčičce při slézání ze stromu bylo vidět spodní prádlo a Haničku napadl.

    Dívenku odtáhl do křoví, kde ji dusil a pak znásilnil. V tu dobu ještě žila, pak si ale Moré vzpomněl na šílený obrázek, který měl doma a na němž byla žena od krve. Vytáhl nůž a začal holčičku bodat a řezat. Tělo pak ukryl ve křoví, nůž hodil do řeky a z místa činu odešel.

    Policii se následně přiznal, pak ale výpověď několikrát změnil, nicméně při rekonstrukci popsal detaily, které mohl znát jedině vrah. Původně byl Moré v říjnu roku 1989 nepravomocně odsouzen k trestu smrti. Ten byl ovšem později zrušen, a tak dostal vrah Haničky 25 let vězení. Trest si odpykal v roce 2014, od té doby je v psychiatrické léčebně v pražských Bohnicích, kde má soudem nařízenou ústavní léčbu. Soud nyní každé dva roky přezkoumává, zda má stále v zařízení zůstat.

  • 3.Znásilnil a uškrtil generálova syna

    Antonín Novák Antonín Novák | David Malík

    Antonín Novák ze Slovenska byl před květnem 2008 už několikrát trestaný ve své rodné zemi za sexuální násilí spáchané na dětech. 

    Dne 5. května 2008 si na dětském hřišti v Havlíčkově Brodě vyhlédl devítiletého Jakuba Š., syna generála Hynka Blaška. Chlapce Novák nalákal k sobě na ubytovnu, kde mu pustil pohádku Mrazík a pak ho znásilnil.

    Po činu chtěl pedofil klučíka odvést na kraj lesa a nechat ho tam, aby měl dost času na útěk. Jenomže Jakub začal Novákovi vyhrožovat, že vše řekne rodičům. Novák zřejmě lekl a nebohého chlapce uškrtil.

    Po devítiletém dítěti se pátralo více než měsíc. Jakubovo tělo se našlo až po měsíci. Antonín Novák se k ohavnému činu přiznal, sám jeho obhájce uvedl, že kdyby existoval trest smrti, tak ho jeho klient zřejmě dostane. Soudce při čtení rozsudku zkolaboval a Novák nakonec dostal doživotí. 

  • 4.Ke zločinu se přiznal omylem

    Vrah Ervín Bobek byl odsouzen k 20 letům ve vězení. Vrah Ervín Bobek byl odsouzen k 20 letům ve vězení. | reprofoto Tv Nova

    Tělo desetiletého Filipa našli v říjnu 1992 dělníci ve sklepě v pražských Vršovicích. Tou dobou už po chlapci zoufalý tatínek bezvýsledně pátral. Filip byl bezproblémový a dobře se učil, nepředpokládalo se, že by z domu utekl.

    Po nálezu těla bylo kriminalistům jasné, že byl klučina zavražděn. Pachatel ho usmrtil bodnou ranou do hrudníku, na ostatcích byly zbytky spermatu. Bohužel policisté neměli žádnou stopu, která by vedla k pachateli. Vypadalo to, že vražda Filipa zůstane nevyřešená. Nakonec jim pomohla velká náhoda.

    V prosinci téhož roku brněnští kriminalisté vyslýchali jistého Ervína Bobka kvůli únosu miminka. Bobek měl velmi nízké IQ a vypovídal chaoticky. Při výslechu se pak nečekaně přiznal k vraždě Filipa. Nebýt toho, policisté by ho zřejmě nikdy nedopadli.

    Uvedl, že během návštěvy Prahy potkal na Žižkově chlapce, kterému nabídl ovocné víno a nalákal ho do sklepa. Tam ho začal osahávat, protože se Filip bránil, bodl ho do hrudníku. Po vraždě Bobek zahodil nůž do koše a z Prahy odjel.

    Ervín Bobek byl nakonec odsouzen na 20 let vězení a po odsouzení uvedl, že se za mříže těší.

  • 5.Ve vězení nepřežil ani den

    Ilustrační foto Ilustrační foto | profimedia.cz - ilustrace

    V roce 1995 bylo Tomáši B. z Ostrova nad Ohří na Karlovarsku deset let. Bohužel v březnu toho roku se setkal s recidivistou Františkem Kahánkem, který chlapce nalákal do svého bytu. Tam ho znásilnil a ubodal vojenským bajonetem. Tělo nechal na místě činu a uprchl do nedalekých lesů.

    Po klučíkovi mezitím pátral v obci snad každý, na úřadě se tiskly letáky s podobiznou Tomáška, vše bylo marné, chlapec byl mrtvý. Když policie Kahánka vypátrala, recidivista na ně poslal kradeného psa, a vysloužil si tak ostrý zásah. K hroznému činu se Kahánek přiznal, k soudu se ale nedostal. Hned první den ve vězení zemřel.

    Před soudem kvůli jeho smrti stanulo několik dozorců, trest nakonec ale dostal pouze jeden z nich, který se přiznal, že Kahánka praštil do břicha. Za zneužití pravomoci veřejného činitele dostal půlroční podmínku. Ostatní svorně tvrdili, že vězně zbili a smrtelně zranili spoluvězni.

  • 6.Miminko unesl přímo z nemocnice

    ilustrační foto ilustrační foto | Profimedia

    Jaroslav Oplíštil byl v roce 1990 propuštěn z vězení na amnestii. Po odchodu z vězení začal pracovat jako sanitář na dětském oddělení. A to i přesto, že byl v minulosti odsouzen mimo jiné za to, že vylákal do lesa sedmiletou a devítiletou holčičku a vyhrůžkami je nutil, aby se dotýkaly jeho přirození a vykonal na nich orální sex.

    Když se ale vrchní sestra v nemocnici ptala, za co byl odsouzen, uvedl pouze majetkovou trestnou činnost, což potvrdila i jeho kurátorka.

    Dne 30. dubna se Oplíštil opil během pracovní doby, kolega ho přiměl, aby se šel vyspat na ubytovnu, že za něj směnu vezme. Oplíštil před odchodem na dětském oddělení z ničeho nic vzal jedno z dětí. Nevěděl prý ani, zda jde o holčičku či chlapce, ale prostě miminko popadl a odnesl k sobě na ubytovnu.

    Byla to teprve šestiměsíční Barborka, která byla v nemocnici se zánětem středního ucha. Miminko Oplíštil znásilnil, čímž mu způsobil vážná zranění, a protože plakala, udusil ji. 

    Vrah se k činu přiznal a žádal u soudu trest smrti, ten už byl ale tou dobou zrušen a byl odsouzen k 25 letům ve vězení.

  • 7.Galerie:

    Video  Insta Crime Podcast: Oplíštil unesl z nemocnice miminko, znásilnil ho a zavraždil!  - Blesk TV
    Video se připravuje ...
    Video  Marc Dutroux – pedofilní vrah je černým svědomím belgické policie a justice.  - Videohub
    Video se připravuje ...

ivan rehak ( 25. října 2023 18:10 )

Proč tam chybí zrůda největší Oplíštil?? V klidu si chodí na vycházky z Kostomlat.

Martina Šteklová ( 20. října 2023 12:10 )

Za zavraždenie dieťaťa by som zaviedla trest smrti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání