Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Podcast: Děsivá vražda jako z majora Zemana! Tělo ve studni našli až po osmi letech

Video se připravuje ...
Autor: pdc, icp, jel - 
15. prosince 2022
05:00

Hrůzný nález šokoval v červnu roku 2010 muže, který koupil dům v Pacově na Pelhřimovsku. Ve studně totiž objeví lidské ostatky. Později se ukázalo, že tělo zavražděného muže leželo ve studni už osm let. Hodil ho tam recidivista Karel Janoušek v listopadu roku 2002 poté, co jedenácti bodnými ranami zavraždil vlastního bratrance Petra.

Nález těla děsivě připomíná známý díl ikonického seriálu 30 případů majora Zemana natočeného v 70. letech, který se dodnes těší velké oblibě. Poté, co nový majitel domu v Pacově při úklidu zahrady objevil ve studni mrtvolu, případ se začal vyšetřovat. 

Brzy vše začalo ukazovat na bývalého vlastníka nemovitosti Karla Janouška. Svědectví policii údajně poskytla jeho bývalá manželka. Ta se prý roky bála promluvit, protože jí manžel vyhrožoval, že ji zavraždí. 

Video  Insta Crime Podcast: Děsivá vražda jako z majora Zemana! Tělo ve studně našli až po 8 letech  - pdc, icp, Jedlička, Chebotareva
Video se připravuje ...

Vše se odehrálo 11. listopadu roku 2002. Janoušek měl v té době na svědomí už několik trestných činů a při některých využíval jako zbraň nůž. Osudný den přijel Karel Janoušek domů, kde jeho manželka s bratrancem Petrem popíjeli alkohol. 

Smrt mezi odpadky

Nabyl dojmu, že manželka a bratranec spolu mají milostný poměr a jedenácti ranami příbuzného ubodal. Když nebohého zraněného házel do studny, Petr ještě žil a volal o pomoc. Janoušek ho zasypal odpadky a zavřel betonové víko.

Vodou ze studny pak vrah údajně klidně zaléval zahradu. K činu se nepřiznal a tvrdil, že vraždila manželka a teď to na něj chce hodit, aby se mu pomstila. V roce 2011 byl Janoušek odsouzen k dvacetiletému trestu odnětí svobody.

Více o případu chladnokrevné vraždy se dozvíte v nejnovější epizodě Insta Crime Podcastu, který si pro vás připravil Blesk.cz ve spolupráci s Insta Crime Blogem.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání