Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Milan s Rudolfem krutě zabili Jozefa (†47): Doživotně odsouzený mladík vyhrožoval dalšími vraždami

Autor: jel - 
4. prosince 2022
14:30

V únoru roku 2021 šokoval celé Slovensko obzvlášť brutální čin dvou mladíků ze města Martin. Rudolf Dorčík a Milan Jesenský se na benzínové pumpě setkali se sedmačtyřicetiletým Jozefem, kterého pod záminkou popíjení alkoholu vylákali do nevyužívaného vojenského krytu. Tam ho obzvlášť krutým způsobem zavraždili. Jejich motiv byl těžko pochopitelný. Mladí muži chtěli prý vědět, jaké to je někoho zabít. Oba dostali vysoké tresty. Dorčik nyní stanul před soudem znovu, protože likvidací vyhrožoval i jednomu z kamarádů.

Dorčík a Jesenský si Jozefa vybrali zcela náhodně, zavedli ho do vojenského krytu na okraji města, kde společně popíjeli vodku. Mladíci pak muži oznámili, že brzy zemře a ještě se ho ptali, jaké to je vědět, že prožívá poslední den v životě.

Dvojice pak oběť začala bít pěstmi a dřevěným hranolem. Agresoři Jozefovi podřízli hrdlo a pak se jeden z nich rozhodl, že chce vidět mozek a začal zavražděného řezat do hlavy. Krutý zločin Dorčík a Jesenský spáchali jenom proto, že chtěli vědět, jaké to je někoho zabít. Mrtvolu si pak ještě fotili.

Video  Doživotně odsouzený Rudolf Dorčík stanul znovu před soudem  - TV JOJ
Video se připravuje ...

U odvolacího soudu letos v lednu dostal Jesenský pětadvacetiletý trest a Dorčík doživotí. Je nejmladší doživotně odsouzeným člověkem na Slovensku. Dorčík ovšem nyní skončil opět u soudu. Je obžalovaný z ublížení na zdraví, výtržnictví a vydírání.

Ještě předtím, než byl zatčen za vraždu, totiž zmlátil kamaráda Braňa. Dalšímu známému Adrianovi se pak pochlubil, že vraždil. Když chtěl Adrian vše oznámit na policii, Dorčík mu vyhrožoval. 

„Vzkázal mu, že pokud ho půjde udat, tak ho zabije a zabije i jeho malého syna a jeho přítelkyni rozkope dveře od bytu, protože ví, kde všichni bydlí. Obviněný takto jednal v úmyslu zakrýt jiný trestný čin a to obzvláště závažný zločin úkladné vraždy," sdělil podle TV JOJ prokurátor Daniel Lipšic. Vyšší jak doživotní trest už Dorčík dostat nemůže, případ ale bylo potřeba projednat, protože Dorčík nesouhlasil s tím, že by vyhrožoval zabitím dítěte. Ke zbití Braňa se ale přiznal.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání