Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sean, který zahynul s Kellnerem, by slavil 40: Dojemná slova vdovy

Autor: rix - 
29. listopadu 2022
18:19

Oblíbený průvodce a milovník adrenalinové zábavy Sean McManamy zemřel v březnu roku 2021 při nehodě vrtulníku na Aljašce. Společně s ním byl na palubě helikoptéry i český podnikatel Petr Kellner. Nebýt strašlivé nehody, Sean by oslavil čtyřicáté narozeniny. Jeho manželka Caitlin sdílela na sociálních sítích dojemnou vzpomínku.

„Všechno nejlepší, Seane. Bylo by ti čtyřicet a jsi báječný,“ zavzpomínala na zesnulého milovníka adrenalinu jeho žena. Situace je o to dojemnější, že se oba vzali 28. listopadu 2018, právě v den Seanových narozenin. Na svého muže má jen ty nejhezčí vzpomínky.

„Rozdával tolik radosti a lásky každému, koho potkal,“ popisovala Caitlin jeho dobráckou povahu, když sdílela Seanovu fotografii. „Vždycky mi vykouzlí úsměv na tváři,“ dojala se. Snaží se ale příliš netruchlit. „Je tu prostor pro smutek, ale i pro radost,“ vysvětlila.

Sean McManamy pocházel z Hanoveru v New Hampshire, ale před více než deseti lety se přestěhoval na Aljašku. Obrovskou vášní pro něj byl heliskiing, tedy adrenalinový sport, při němž lyžaře či snowboardisty vysadí vrtulník ve špatně přístupném terénu. Před svou smrtí pracoval jako provozní manažer pro společnost Mountain Trip.

Zemřel při nehodě vrtulníku na Aljašce 27. března 2021. Společně s ním bylo na palubě helikoptéry dalších pět lidí. Jedním z nich byl i známý český miliardář Petr Kellner. Ten byl majoritním vlastníkem investiční skupiny PPF Group, která investuje do řady odvětví a působí na třech kontinentech. Havárii přežil jenom jediný člověk, profesionální snowboardista David Horváth (38).

Video  Extrémní sport, který stál miliardáře Petra Kellnera život.  - Videohub
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání