Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Soukromý tryskáč se zřítil u Kostariky: Na palubě byl miliardář-organizátor festivalu, při němž zemřely desítky lidí

Autor: rc - 
24. října 2022
18:26

Německý miliardář Rainer Schaller byl na palubě soukromého tryskáče, který se zřítil o víkendu u pobřeží Kostariky. V letadle s ním byla i jeho rodina - manželka a dvě děti. Podnikatel vlastnil síť posiloven McFit. Do povědomí veřejnosti se ale zapsal hlavně poté, co organizoval festival Love Parade, při němž zemřelo několik lidí!

Tragédie se odehrála v pátek a to zhruba třicet kilometrů od pobřeží ostrova Kostarika. Do karibského moře se zřítilo letadlo, na jehož palubě mělo být šest pasažérů. Jednalo se o letadlo italské výroby Piaggio P180 Avanti, které vzlétlo z letiště v mexickém městě Palenque. Ministerstvo bezpečnosti uvedlo, že posádka přestala komunikovat poté, co se stroj přiblížil k letišti ve městě Limón. Po troskách letadla začaly úřady pátrat.

Německý milionář

V sobotu se v moři našla dvě těla, zavazadla a trosky letadla. Podle informací New Byt App byl jednou z obětí německý milionář Rainer Schaller, který cestoval spolu se svou manželkou Christiane Schikorkyovou a jejich dětmi. Mluvčí McFit Jeanine Minatyová pro DW potvrdila, že na palubě letadla byl majitel společnosti se svou rodinou. Cestovat s nimi měl ještě jeden muž, jehož totožnost není známá. „Víc v tuto chvíli nevíme,“ uvedla Minatyová.

Tragédie na festivalu

Schaller je zakladatelem a generálním ředitelem RSG Groups, která vlastní až jednadvacet mezinárodních posiloven McFit. Jen v Německu má frančíza až 200 posiloven a zároveň vlastní další pobočky v Rakousku, Itálii, Polsku či Španělsku. V roce 2020 koupila posilovny Gold Gym poté, co společnost vyhlásila bankrot, který způsobila pandemie covidu-19. Schallerovo impérium zaměstnává až 41 tisíc lidí a působí až v 48 zemích po celém světě. Jak uvádí South China Morning Post, Schaller začínal v 90. letech ve městě Wurzburg, kde založil svou první posilovnu. V roce 2019 údajně jmění Schallera dosáhlo až 250 milionů eur (cca 6,1 miliardy kč).

Nechvalně Schaller proslul v roce 2010, kdy se zapojil do organizace festivalu Love Parade. Festival proběhl 24. července ve městě Duisburg a dopadl tragicky. Jednadvacet lidí přišlo o život poté, co se v tunelu strhla masová panika. Podle vyšetřování zemřeli lidé na udušení. Dalších pět set lidí bylo zraněno.

 

Video  Chesley Sullenberger. Jak hrdina „Sully“ zázračně přistál na řece Hudson bez obětí na životech  - Videohub
Video se připravuje ...

Jelimanek ( 24. října 2022 22:41 )

Ajroplán, toť několik jest křídel,
drátů pár a kousek lajntuchu,
vrtule je jako vod parníku,
motór všechno žene do vzduchu.

Sotvaže se vod země vodlípnul,
udělalo v ajroplánu "ryc",
po hlavě se do země zapíchnul,
jako špejl do čerstvejch jitrnic.

"Z toho lidé poučení mějte,"
pravil v Chuchli vechtr na trati.
"Člověku, že Pán Bůh nedal křídel,
nemá se pokoušet lítati!"

strfnadice ( 24. října 2022 19:54 )

Boží mlýny melou....kdyby to tak platilo ještě na naši vládu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání