Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Havlíčkobrodsko děsí lidská hyena: Hřebíky cpe do pečiva i ovoce, ohrožuje zvířata i děti!

Autor: pma - 
13. října 2022
17:37

Obyvatele malé obce Lučice na Havlíčkobrodsku děsí neznámý pachatel, který ve vesnici pohazuje nebezpečné nástrahy. Do ovoce či pečiva nastrkává hřebíky a připínáčky a následně je odhodí v místě, kde se pohybují zvířata. Nástrahy se dokonce objevily u domu, kde žije rodina s malým dítětem a se psy, nebo na dětském pískovišti.

Kriminalisté na Havlíčkobrodsku řeší v poslední době už druhý případ, kdy zatím neznámá osoba nechává ve vesnici Lučice nedaleko Světlé nad Sázavou poházené nebezpečné nástrahy. Jedná se například o pečivo či ovoce, které je propícháno hřebíky nebo připínáčky.

Nejprve pachatel naházel obyvatelce obce přímo do výběhu s koňmi jablka, která byla skrz na skrz plná hřebíků. S pátráním po pachateli tehdy své kamarádce pomáhala i Nikola Matějková. Po pár dnech sama zažila podobnou zkušenost.

„Může to sníst moje roční holčička. A není to příjemné, když jdu na pískoviště, kde najednou najdu chleba napíchaný šponami,“ sdělila TV Nova vyděšená matka, jež nebezpečné nástrahy našla na dvorku svého rodinného domu. Po něm se často prohání i její dva psi.

Tamní obyvatelé jsou z řádění neznámého pachatele v šoku. Neví o nikom, kdo by měl důvod někomu takto záměrně škodit.

„Oznámení o případu jsme přijali a v současné době provádíme šetření,“ potvrdila krajská policejní mluvčí Jana Kroutilová. Ta varuje, aby místní byli obezřetní a dívali se pozorně kolem sebe. Jestli však případ může souviset s podobným, ke kterému došlo v nedaleké Světlé nad Sázavou, nesdělila.

Video  Policie případ vyšetřuje.  - reprofoto TV Nova
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání