Místní, kteří kočky pravidelně krmí, si všimli u jednoho z toulavých zvířat plastových pásků, kterými měl sevřené břicho. Několikrát se kocoura pokoušeli odchytit, ale marně. Nakonec zavolali zvířecího záchranáře.

Vyděšeného macíka se podařilo nalákat do sklopce a chytit až po dvou dnech. „Měl kolem břicha a třísel dvě plastové stahovací pásky, bindery. Ty byly propojené a utažené tak, že se kocourovi zařezávaly do masa,“ popsal Bobál.

Plasty řezaly do živého

Rána byla zhnisaná, kocourovi musel každý pohyb činit velkou bolest, do živé tkáně mu řezaly ostré plastové hrany. Když veterinář pásku přestřihl, bylo vidět, že zvíře ji kolem těla mělo už nějaký pátek.

Video
Video se připravuje ...

Mladý kocour trpěl s plastovou páskou kolem těla, rozedřela mu břicho do živého masa. Psí domov Nora - K. Bobál

„Veterinář odhadl jeho věk kolem jednoho roku. Znamená to, že pásku mu někdo kolem těla stáhl ještě jako kotěti,“ řekl Bobál. Bylo velké štěstí, že kocour plastové sevření neodnesl vnitřním zraněním.

S jizvou na břiše

„Dostal na 14 dnů antibiotika, léky proti bolesti. Na břiše mu zůstane jizva, ale to nevadí, zůstane schovatá v srsti,“ dodal Bobál. Jak se páska ocitla na těle mladého zvířete zůstane asi bez odpovědi.

Ptali jsme se místních, ale všichni tvrdili, že je to toulavý kocour, který podle nich nikomu nepatří a nic o něm nevědí. Jsem rád, že se nám ho podařilo zachránit. Teď je prioritou, aby se zotavil, a pak mu budu hledat novou rodinu,“ dodal zvířecí záchranář.

Fotogalerie
8 fotografií