Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Srnečka spadla do hluboké díry! Na pomoc přispěchali hasiči z Pardubic

Autor: pma - 
12. října 2022
14:58

Pořádně napilno měli o víkendu profesionální hasiči z Pardubic. Ti vyjížděli do obce Veská nedaleko Sezemic k vystrašené srně, která spadla do skruže. Hasičům se naštěstí podařilo zvíře vyprostit a vypustit zpět do volné přírody.

Když si jeden z obyvatel obce Veská nedaleko Sezemic na Pardubicku o víkendu vyrazil na procházku, netušil, na co narazí. V jedné z polních skruží uslyšel podivný zvuk. Když nahlédl dovnitř, zjistil že se zhruba ve třímetrové hloubce vystrašením klepe malá srnečka.

Neváhal tak ani chvíli a zavolal na místo hasiče. Za pár minut se na poli objevila jednotka profesionálních hasičů z Pardubic, kteří se dali rychle do akce.

Aby nedošlo k dalšímu úrazu, posunuli hasiči vrchní část skruže stranou. To jim vytvořilo více místa pro následnou manipulaci se zvířetem. „Po vytvoření dostatečného prostoru umístili hasiči do skruže nastavovací žebříky, srnku vyprostili,“ uvedla na sociálních sítích mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková. Následně zachráněné zvíře hasiči vypustili zpět do volné přírody.

Aby se v obci a jejím okolí předešlo podobným situacím, oblepili hasiči část pole bezpečnostními páskami a pověřili vedení obce, aby s nebezpečnou část pole co nejdříve a trvale zabezpečila.

Video  Zvířecí Ombudsman bude hájit práva zvířat. Pomoc nabízí veřejnosti a zvířecím záchranářům.  - Kateřina Bokrová Lang
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání