Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Hasiči zachraňovali děti ze zamčených aut: Pak rozdávali plyšáky

Zamčené auto s klíčky a dítětem uvnitř: Hasičům se děti podařilo vysvobodit
Zamčené auto s klíčky a dítětem uvnitř: Hasičům se děti podařilo vysvobodit  (Autor: HZS Pardubického kraje )
Autor: VaB - 
29. ledna 2022
19:01

Klíčky v autě a uvnitř zamčené dítě nebo děti. V obou případech v Pardubickém kraji maminkám pomohli hasiči. V jednom z případů dokonce i samo dítě, které auto zevnitř odemklo. Nakonec jim vždy úsměv na tváři vykouzlil hasičský plyšák.

K prvnímu případu volala vystrašená maminka hasiče ve středu odpoledne. V autě ve Vysokém Mýtě kromě klíčů zůstaly uvězněné i dvě děti, které tvrdě spaly. Hasiči se proto pustili do práce. „Ale během záchranné akce se jeden z chlapců probudil a hasičům dle pokynů maminky pomohl, auto zevnitř otevřel sám,“ popisují hasiči.

Jako odměnu si vysloužil od profesionálních hasičů dráčka Záchranáčka. Ten se vyrábí například pro děti, které se stanou účastníky nehody. Díky tomu se třeba uklidní a nejsou tak vystresované z celé nešťastné situace.

Ve čtvrtek pak došlo k další podobné akci, tentokrát v Pardubicích. „Místní profesionální jednotka vysvobodila malé batole z osobního auta. Celá akce proběhla rychle a na jedničku,“ dodali hasiči s tím, že i tento chlapeček dostal od hasičů za odměnu plyšáka.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání