Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Slovenský kněz spáchal sebevraždu: Zneužíval mladistvé?!

Slovenský kněz spáchal sebevraždu: Zneužíval mladistvé?! (Ilustrační snímek)
Slovenský kněz spáchal sebevraždu: Zneužíval mladistvé?! (Ilustrační snímek)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: rix - 
12. října 2022
12:56

Ve Spojených státech zemřel slovenský kněz Marián B., dříve obviněný ze zneužívání nezletilého. Spáchal sebevraždu! Již dříve byl donucen rezignovat na svou funkci a podstupoval terapeutickou léčbu.

O úmrtí informovala podle serveru zoznam.sk Slovenská konference biskupů. „Prosíme všechny věřící, aby se připojili k modlitbám za zesnulého i pozůstalé,“ uvedla. Kněz pobýval v Youngstownské diecézi v Houstonu. Měl ale velký problém. 

Jeho kněžskou cestu narušilo vážné podezření. Slovák měl mít nevhodný kontakt s nezletilou osobou. Obvinění přišlo už v roce 2021. Mariánovi byla posléze pozastavena činnost. Přestože byl muž zbaven viny, z vyšetřování vyplynulo minimálně to, že „nedodržoval diecézní normy“. 

„Po nezávislém vyšetřování třetí stranou Diecézní revize zjistila, že obvinění nepředstavuje sexuální zneužívání, ale došlo k porušení diecézních norem,“ stálo ve správě. 

O rok později přišlo další obvinění. Marián měl mít další kontakt s nezletilým ještě v době, kdy působil na Slovensku. To už zřejmě neustál a sáhl si na život. 

„Diecéze Youngstown je zdrcená jeho smrtí a traumatem, který zažívají všichni zainteresovaní,“ uvedl biskup David Bonnar. Zároveň konstatoval, že je důležité, aby církev podporovala oběti jakéhokoli zneužívání, aby se nebály vystoupit a aby církev zůstala bdělá a ostražitá.

Video  Blesk Podcast: Farář na Břeclavsku zneužíval školačku (10), vesnice zavrhla ji, jeho chrání!  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

 

krapotkin ( 13. října 2022 19:40 )

Asi neznal Bibli. Církev sebevrahy nedovolovala pohřbít v posvěcené půdě na hřbitově. Půjde rovnou k Jeho výsosti Satanovi.

zlymikes ( 13. října 2022 19:00 )

POřád tvrdím - před vysvěcením kastrovat, dobrovolně. Vždyť někteří tam vstupují právě pro možnost ojíždět mladé

Uživatel_5521686 ( 12. října 2022 15:03 )

Aby se to neopakovalo by muselo spáchat sebevraždu 80%,zbytku už se to nepostaví.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání