Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Žena měla v Pardubicích ubodat partnera (†61): V minulosti prý zaútočila nožem i na jiné muže

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Aktualizováno -
12. října 2022
20:20
Autor: ČTK, jel - 
11. října 2022
21:23

Soud v úterý poslal do vazby devětatřicetiletou ženu obviněnou z víkendové vraždy muže v Pardubicích. Žena před soudem nevypovídala. Podle televize CNN Prima News, která o soudním jednání informovala, způsobila žena svému partnerovi velké množství bodných ran. Navíc prý neútočila nožem poprvé, už dříve prý napadla dva jiné muže.

Násilnou smrt muže na pardubickém sídlišti Polabiny vyšetřuje policie od neděle. Žena při hádce několikrát bodla jednašedesátiletého partnera nožem a potom šla za sousedem, aby jí pomohl zavolat sanitku, uvedla Prima. Podle televize žena trvá na tom, že si kvůli vlivu alkoholu a léků z činu téměř nic nepamatuje. K činu se však částečně doznala. 

Okresní soud v Pardubicích vzal ženu do vazby. „Obviněná ve vazebním zasedání nevypovídala, nicméně je důvodné podezření, že by trestnou činnost mohla opakovat nebo že by mohla uprchnout a stát se nedostižnou pro orgány v trestním řízení, to vedlo soud k tomu, že vazbu uvalil,“ řekl CNN Prima News soudce Karel Gobernac. Dodal, že policie případ kvalifikovala jako zvlášť závažný zločin vraždy, za který hrozí až 18 let vězení.

Žena navíc údajně neútočila poprvé. V minulosti měla nožem napadnout i dva jiné muže. Jeden z nich nedal souhlas k trestnímu stíhání a druhý incident policii neohlásil. Televizi tuto informaci potvrdila policejní mluví Dita Holečková. 

Policie v Pardubicích vyšetřuje vraždu muže. Policie v Pardubicích vyšetřuje vraždu muže. | TV NOVA Official

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání