K hlučné partičce stojící u nastartovaného auta v Daškově ulici v Praze 12 vyjížděli strážníci v pátek ve dvě hodiny ráno. Když mladíci strážníky uviděli, jeden z nich vzal nohy na ramena. Hlídka okamžitě přivolala na pomoc své kolegy, ale ani přesto se jim útěkáře najít nepodařilo. 

Strážníci si všimi dvou nabouraných aut. Nastartované auto mělo zdeformované dveře, druhé promáčknutý nárazník. „Hlídka pojala podezření, že k tomu mohlo dojít během parkování. Mladíci ve věku 17 a 18 let měli několik verzí příběhu,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Původně uvedli, že nehodu způsobil jistý muž, kterému zavolají. Poté si to rozmysleli a začali tvrdit, že muže vlastně neznají. Údajně muže potkali u fast foodu a požádali ho, aby auto přeparkoval. V poslední verzi se 17letý mladík přiznal. Uvedl, že auto řídil on, i to, že se před jízdou posilnil alkoholem. Nadýchal přes 2 promile. 

Na místo se dostavil otec 18letého mladíka a celou věc vysvětlil. Synovi dal klíče od auta, aby mu přinesl zapomenuté věci. Protože se dlouho nevracel, šel ho hledat. 

Strážníci řešili i další případy opilých řidičů. Na muže v Bucharově ulici v Praze 13 upozornila v sobotu obsluha čerpací stanice. Muž sotva udržel rovnováhu, musel se opírat o auto. Podle svých slov si doklady zapomněl na ubytovně a na benzince vypil jen jedno pivo. Posléze se přiznal i k požití vodky. „Svědkyně, která zavolala strážníky, řekla, že si cizinec koupil pouze cigarety a zapalovač. Jednapadesátiletý řidič nadýchal téměř 2,5 promile,“ řekla Seifertová. 

Zákaz řízení

K poslednímu případu vyjížděli strážníci do Letňan téhož dne krátce po jedné hodině ranní. Ve Veselské ulici v Praze 18 došlo k dopravní nehodě. Třiatřicetiletý muž se zákazem řízení si před jízdou dal rum. Strážníkům tvrdil, že je policista. Řidič nadýchal přes 1,5 promile.

Video
Video se připravuje ...

Strážníci o víkendu řešili opilé řidiče Městská policie Praha

Fotogalerie
7 fotografií