Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Vrah se s dalšími Čechy skrýval v Egyptě: Trojice nakonec skončila ve vězení

Autor: ČTK - 
11. října 2022
20:37

Policie dopadla dva muže a jednu ženu, kteří byli v Česku odsouzení pro závažnou trestnou činnost, nejzávažnějším činem byla vražda. Odsouzení se několik let skrývali v Egyptě. V tiskové zprávě to uvedl mluvčí českého policejního prezidia David Schön. Muži i žena jsou nyní ve vězení v Praze.

Expertům na pátrání z Ředitelství pro mezinárodní policejní spolupráci (ŘMPS) se podle Schöna podařilo navázat úzkou spolupráci s kolegy v Egyptě. "Trojice žila v české komunitě v této arabské zemi a jeden z mužů tam dokonce provozoval potápěčskou školu. Právě jeho působení čeští policisté dlouhodobě monitorovali," popsal Schön. Do Česka byli odsouzení předáni osm dní po zadržení.

"Všechny tři osoby byly odsouzeny pro závažnou trestnou činnost, nejzávažnější byl trestný čin vraždy," uvedl Schön. Policie neuvedla, o jaké činy konkrétně šlo, ani kdy ke skutkům došlo.

Za poslední roky se podle Schöna stejným způsobem jako v Egyptě podařilo navázat spolupráci s policisty například v Keni, na Filipínách či v Indonésii. "Díky velkému úsilí policistů ŘMPS a dalších útvarů policie postupně z mapy světa mizí místa, která uprchlíkům poskytují relativní pocit bezpečí," dodal mluvčí.

Video  Policie v Egyptě dopadla trojici odsouzenou pro trestnou činnost včetně vraždy.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání