Opilec ve škodovce nezvládl průjezd ostrou pravotočivou zatáčkou a bočně se střetl s protijedoucím fordem. „Viník nehody sice na místě zastavil, aby posléze po odmítnutí prokázání totožnosti dalšímu účastníku havárie překotně odjel,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Opilý a bez řidičáku

Jenže snaha zmizet se šoférovi vymkla z rukou, poškodil totiž hned tři odstavené automobily. Navíc duchapřítomně se zachoval svědek nehody, který se za uprchlíkem vydal. Přivolaná policejní hlídka si na hříšníka posvítila u Kanic. „Nejen že nadýchal skoro čtyři promile, navíc má platnou blokaci řidičského oprávnění,“ shrnul mluvčí.

Flastr dostanou oba

Alkohol se podepsal i na další nehodě v Popůvkách. Na tamní benzínku přijel v osobáku značky Peugeot mladík (19), který po natankování předal řízení o rok staršímu kamarádovi. Ten ale ujel jen několik desítek metrů a havaroval.

„Řidič nadýchal více než jedno promile. Ani majitel automobilu neunikne trestu. Byť odmítl dechovou zkoušku, prokazatelně totiž na benzínku později havarované vozidlo řídil,“ dodal policista..

VIDEO: Opilý řidič naboural přímo před strážníky