Nehoda se stala ve směru od Dukelské ulice směrem náměstí. „Žena svým zraněním i přes poskytnutou pomoc zdravotníků na místě podlehla,“ uvedla mluvčí policie Kateřina Kubzová.

Seniorka zůstala po kolizi v bezvědomí a začal jí selhávat její krevní oběh. „Nakrátko se záchranářům podařilo obnovit činnost srdce, avšak následně se stav pacientky opět zhoršoval, až do zástavy. Přes použití léků i přístrojového vybavení nebylo možno její život zachránit a na místě podlehla mnohočetným poraněním, která utrpěla,“ popsal mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Opilý jak žok

„Pro místní to byl šok. Mnohým se to stalo před očima. Vedle stála maminka s dítětem v náručí, které strašně plakalo,“ sdělil svědek nehody.

„Provedená dechová zkouška prokázala v jeho krvi více než dvě promile alkoholu. Řidiče jsme zavezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění a nařídili u něj odběr krve,“ dodala mluvčí. Muž byl obviněn z usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Věc si převzali třinečtí kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky.

VIDEO: Smrtící nehoda na dálnici D1: Po srážce auta s dodávkou zemřeli dva lidé.

Video
Video se připravuje ...

Smrtící nehoda na dálnici D1: Po srážce auta s dodávkou zemřeli dva lidé ŘSD - Jan Rýdl