Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Další horor na Slovensku: Opilý řidič (37) srazil na chodníku maminku se dvěma dětmi

Autor: rix, ČTK - 
5. října 2022
17:31

Chybělo málo, aby došlo k obrovské tragédii. Opilý řidič ve slovenském městě Čadca vjel na chodník a srazil maminku se dvěma malými dětmi. Všechny osoby musely urychleně do nemocnice. Šílený okamžik nastal jen pár dní poté, co opilý šofér najel na zastávku plnou studentů v Bratislavě a pět z nich usmrtil.

K jen těžce pochopitelnému případu z Čadce se vyjádřili slovenští policisté. „Sedmatřicetiletý řidič jel ze směru obce Raková do Čadce. Z dosud nezjištěných příčin vjel s vozidlem na chodník, kde došlo ke střetu motorového vozidla s chodkyní a dvěma malými dětmi,“ popsali na sociálních sítích.

Jak dále uvedli, řidič i maminka s dětmi byli převezeni se zraněními do nemocnice. Šoféra ještě policisté podrobili dechové zkoušce. A nestačili se divit. Muž nadýchal 1,79 promile. „Další okolnosti a příčiny nehody jsou předmětem probíhajícího vyšetřování,“ dodali strážci zákona.

Muž na zastávce usmrtil pět studentů

K nehodě v Čadci došlo jen pár dní poté, co opilý muž v neděli večer najel v Bratislavě v plné rychlosti do skupiny studentů na zastávce. Jeho zběsilé jízdě podlehlo pět lidí. Muž měl být krátce po nehodě arogantní a policistům prý vyhrožoval. Z trestu se ale nevyvlékne. Hrozí mu až doživotní žalář.

Tragédie se stala kolem 22:30 na vytížené autobusové zastávce, ze které spoje MHD pokračují například na největší bratislavské sídliště Petržalka či do studentského městečka v Mlynské dolině. Zastávka se nachází u čtyřproudové silnice v mírné levotočivé zatáčce. Místo nehody a jeho bezprostřední okolí policie uzavřela.

Slovenská média informovala, že zadržený řidič je generálním sekretářem Deaflympijského výboru Slovenska, jenž se věnuje sportovním aktivitám sluchově postižených. Ve voze seděl i jeho syn, který je zase kontrolorem ve zmíněné instituci, jež v minulosti vystupovala pod názvem Slovenská federace neslyšících sportovců.

Video  Hororová nehoda v Bratislavě: Auto řídil sportovní funkcionář Dušan Dědeček.  - TV Nova Official
Video se připravuje ...

Podívejte se na další podobné nehody z předchozích dní:

nika70 ( 5. října 2022 18:19 )

Na Slovensku je to už jak v Rusku. Všichni tam chlastají.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání