Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Opilý v Bratislavě autem zabil 5 lidí a po vystřízlivění: „Zabte mě!“ prosil policisty

Aktualizováno -
5. října 2022
19:33
Autor: VaB - 
5. října 2022
16:00

Dušan Dědeček má na svědomí pět lidských životů. V neděli v Bratislavě vjel autem do zastávky plné lidí, několik jich zranil, některé táhl desítky metrů pod autem. Za obrovskou tragédii mu hrozí doživotní trest. Policisty prý prosil o zbraň! V minulosti měl přitom spáchat již 16 jiných dopravních přestupků. 

K nehodě došlo v neděli večer v Bratislavě. Generální sekretář Deaflympijského výboru Slovenska Dušan Dědeček jel vysokou rychlostí, přeskočil obrubník a naletěl přímo do lidí, kteří v tu chvíli čekali na zastávce městské hromadné dopravy.

Video  Záběry z nehody v Bratislavě 
Video se připravuje ...

Bilance nehody je mimořádně tragická - pět mrtvých, několik zraněných. O život přišlo pět mladých studentů, na místě zemřeli čtyři, 21letá slečna v nemocnici. Dědeček pak policistům nadýchal 1,6 promile, v autě vezl i syna, ten byl také opilý.

Na místě nebyla nalezena jediná brzdná stopa. Když ho policisté zadrželi, choval se vůči nim a záchranářům agresivně. Podle slovenského serveru Zregiónu.sk si po vystřízlivění začal uvědomovat, co udělal. „Dokola jen prosil, aby ho zabili, jinak že se zabije sám,“ prozradil jim zdroj. Policisty měl prý prosit o služební zbraň, u toho si klekl na kolena.

Policisté proti němu vznesli obvinění a vyšetřovatel pro něj žádá vazbu. 60letý Dušan Dědeček je obviněn z trestního činu všeobecného ohrožení, hrozí mu doživotní vězení. Jak uvedl server CNN Prima News, šofér měl za posledních jedenáct let spáchat šestnáct dopravních přestupků. 

Video  Policie vede řidiče Dušana Dědečka po nehodě na toxikologické vyšetření.  - noviny.sk
Video se připravuje ...

Vratislav Novotný ( 6. října 2022 19:36 )

Beztak dostane je pár let.

Vratislav Novotný ( 6. října 2022 19:34 )

Nechce se mě věřit že se vzdal funkce

ANOrozkradanidotaci ( 5. října 2022 22:47 )

Utratit ho.

doktormediciny ( 5. října 2022 19:31 )

Hm no...Ono ho v kriminale pripravit o zivot mrnudr tak jednoduche...Z psyvhologickeho a posudkoveho hlediska mne udivuje, ze pri takove hladine alkoholu udela neco tak strasneho...

pekaaaros ( 5. října 2022 18:34 )

Třeba byl jenom papalášskej k.k.t , co si myslel, že je něco víc,než ostatní a k tomu měl problém s alkoholem. UDělal strašnou životní chybu, ukončil životy tolika mladých lidí, ale udělat to nechtěl. Jeho vnitřní zlo se ani náznakem nevyrovná velikosti zla, které způsobil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání