Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Krásná Naty (†32) zemřela při děsivé nehodě: Adélka (5) na mámu čekala marně, teď osiřela

Autor: lc - 
5. října 2022
08:35

Milovala jízdu na motorce a vyjížďku si užívala i osudný večer. Natálka (†32) bohužel netušila, že se z poslední jízdy ze Strakonic už domů do Plzně nevrátí. Její malá dcera Adélka (5) na ni čekala marně…

Mladá žena pocházela z Ukrajiny a v Plzni jako samoživitelka vychovávala svou Adélku. Tragická nehoda ale vše změnila. Motorka v pravotočivé zatáčce vyjela vlevo mimo vozovku a narazila do svodidel. Natálka v osudový okamžik jela jako spolujezdkyně, po nárazu ještě přeletěla svodidla. Lékaři už mamince malé holčičky bohužel nedokázali pomoci, i přes jejich snahu zemřela na místě. 

Řidič motorky měl větší štěstí, skončil v nemocnici. „Záchranáři na místě ošetřili a zajistili k transportu muže, s těžkými zraněními byl směřován na Emergency Fakultní nemocnice Lochotín,“ uvedla k zářijové tragédii mluvčí záchranářů Mária Svobodová. 

Babička přijela z Ukrajiny

Protože Naty vychovávala Adélku sama, musela za holčičkou přijet z Ukrajiny její babička, která se o děvčátko teď stará. „Než osud roztrhl jejich silné pouto, Adélka a její maminka často cestovaly, smály se a rády jedly zmrzlinu. Teď se Adélce, která má české občanství, obrátil život naruby a maminku už nikdy neuvidí,“ popsala smutně nejlepší kamarádka Natálky Lucie Říhánková.

Rodině chybí peníze

Pro všechny přátele mladé ženy byl nečekaný odchod velkým šokem. Lucie proto pro osiřelou Adélku založila sbírku na dobročinné platformě Donio. „Adélka je veselá, chytrá, velmi aktivní holčička a příští rok nastupuje do školy. I kvůli tomu, že maminka byla samoživitelka, chybí teď rodině peníze. Vybrané finance by byly využity na stabilizaci finanční situace rodiny, zajištění všech Adélčiných a samozřejmě i na to, aby si mohla užít v této těžké situaci trochu zábavy,“ dodala Lucie Říhánková, která věří, že se pomoc najde.

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi