Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nákladní vlak s nebezpečným benzenem vykolejil u Poříčan: Dva lidé se zranili

Aktualizováno -
12. října 2022
08:05
Autor: ČTK, rix - 
10. října 2022
17:47

V Poříčanech v pondělí podvečer vykolejila lokomotiva nákladního vlaku společně se dvěma vagóny. Stroj vezl nebezpečný benzen, desítky obyvatel z přilehlých domů museli hasiči evakuovat. Látku z vagónů hasiči postupně přečerpali. Provoz na koridoru byl ve středu obnoven po jedné koleji.

Podle starostky Poříčan Hany Teršové se z domů v blízkosti nehody preventivně evakuovali lidé zhruba z 20 rodinných domů. V pondělí jich bylo kolem 60.

Provoz na železničním koridoru u Poříčan na Kolínsku, kde v pondělí vykolejil nákladní vlak, byl ve středu ráno částečně obnoven. Vlaky mohou prozatím používat jednu kolej, zprovoznění dalších kolejí se bude odvíjet od postupu oprav, uvedla před 8:00 v tiskové zprávě Správa železnic.

Krátce předtím mluvčí Dušan Gavenda ČTK sdělil, že dělníci v noci odstranili z tratě havarované vozy a opravují koleje. Neprůjezdný železniční koridor způsobil velká zpoždění vlaků na náhradních trasách.

„Policie místo nehody dokumentuje i za pomocí dronu,“ doplnil středočeský policejní mluvčí Pavel Truxa. Škoda je podle prvních odhadů čtyři miliony korun, z toho 1,5 milionu na trati a 2,5 milionu na vlaku, uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Vlak nedovoleně projel návěstidlo

Příčinu havárie vyšetřuje Drážní inspekce, podle níž vlak nedovoleně projel návěstidlo s návěstí zakazující jízdu. „Další příčiny a okolnosti vzniku mimořádné události jsou nadále v šetření,“ dodal mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. 

Video  Na koridoru v Poříčanech havaroval nákladní vlak.  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

 

Uživatel_5521686 ( 11. října 2022 09:11 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání