Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ve Vysokých Tatrách vyhasl další život: Turista (†52) zemřel po pádu z horského hřebene

ilustrační foto
Ve Vysokých Tatrách zemřel slovenský turista (†52).  (Autor: HZS SK)
Autor: štt - 
10. října 2022
17:09

Slovenský turista se při výšlapu ve Vysokých Tatrách zřítil z horského hřebene. Na místo dorazili jak horští, tak letečtí záchranáři. Bohužel se jim ani přes usilovnou snahu nepodařilo muže vrátit zpět k životu. Policisté odhadují, že nejspíše uklouzl na zmrzlém ledu, a to i přes to, že měl na nohou stoupací železa.

V pátek 7. října horští záchranáři obdrželi zprávu o pádu muže ve Vysokých Tatrách. Dle volajícího turista spadl z třistametrového srázu během odpoledního výšlapu na Polském hřebeni. Poraněný nereagoval na svědkovo volání, a na místo proto museli vyrazit místní i letečtí záchranáři z nedalekého Popradu.

Dvaapadesátiletý muž zůstal ležet ve srázu, kam se za ním spustili záchranáři z přivolaného vrtulníku. I přes usilovnou snahu lékařů se jim nepodařilo muže vrátit zpět k životu. „Rozsáhlým zraněním hlavy nakonec na místě podlehl,“ sdělila pro reportéry z noviny.sk mluvčí popradské nemocnice Zuzana Hopjaková.

Tragédie je důkazem, že ani na tatranské turistické stezce nejste v dnešní době v bezpečí. Muž nic nezanedbal: bylo krásné počasí, na túru vyrazil včas, a měl na nohou dokonce mačky, přesto na zrádný povrch nevyzrál.

„Možnou příčinou nehody bylo pravděpodobně uklouznutí na zmrzlé zasněžené turistické stezce vedoucí do sedla Prielom,“ stojí ve zprávě uveřejněné na hzs.sk. Jeho ostatky byly poté převezeny do Smokovce, kde si je převzali příslušníci slovenské policie a pohřební služby. 

Video  Ve Vysokých Tatrách zemřel slovenský turista (†52).  - noviny.sk
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání