Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Obcí Psáry otřásl výbuch: Dva muži ve večerce utrpěli zranění

Aktualizováno -
19. ledna 2022
10:18
Autor: rix - 
18. ledna 2022
20:42

V úterý večer došlo v Psárech k výbuchu v tamním obchodě se smíšeným zbožím. Při explozi utrpěli zranění dva muži. Na místo letěl dokonce nejprve vrtulník, ten byl však posléze odvolán.

„Došlo k výbuchu propanbutanové láhve v obchodě se smíšeným zbožím,“ uvedla pro Blesk.cz mluvčí středočeských policistů Barbora Schneeweissová. Celá událost se naštěstí obešla jen s lehkými zraněními. „Ta utrpěli dva muži vietnamské národnosti,“ dodala mluvčí.

Jak dále uvedla, zprvu měl letět na místo vrtulník, avšak ten byl po chvíli odvolán. Večerku bude muset po výbuchu prohlédnout statik. Na místo vyjely hasičské jednotky, ale k požáru nedošlo.

Po provedeném průzkumu jednotky zjistily, že vlivem výbuchu došlo k částečné destrukci uvnitř budovy. Hasiči po celou dobu zabezpečovali místo zásahu. Uvnitř domu nalezli další dvě tlakové láhve, které zajistili. Následně spolupracovali s Policií ČR, a protože bylo nutné odpojit celý objekt od elektrické energie, použili k nasvícení osvětlovací techniku,“ uvedla mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová s tím, že příčinu události bude zjišťovat hasičský vyšetřovatel spolu s kriminalisty Policie ČR.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání