Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Muže stíhají za porušení izolace: Hrozí mu tři roky natvrdo!

Nakažený covidem ohrozil hasiče, policisty i zdravotníky. Hrozí mu tři roky natvrdo.
Nakažený covidem ohrozil hasiče, policisty i zdravotníky. Hrozí mu tři roky natvrdo.  (Autor: archiv Blesk.cz)
Autor: ČTK - 
18. ledna 2022
19:07

Muž z Vlašimi na Benešovsku je obviněn z šíření nakažlivé nemoci covid-19. Podle policie porušil nařízenou izolaci a pohyboval se mimo domov bez roušky či respirátoru. Ohrozil tak nejen ostatní obyvatele, ale také hasiče zasahující u jeho bydliště nebo policisty, kteří ho zastavili během silniční kontroly.  Do vazby může jít až na tři roky.

Benešovští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiačtyřicetiletého muže z Vlašimi za to, že byl nakažený nemocí covid-19, a přesto se pohyboval mimo domov. „Za šíření nakažlivé lidské nemoci muži v případě odsouzení hrozí až 3letý trest odnětí svobody,“ uvedla ve zprávě policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Muž byl podle ní loni v listopadu u požáru svého rodinného domu, přestože měl být v izolaci na jiném místě. Mohl tak nakazit téměř 70 hasičů, šest policistů a dva zdravotníky, kteří na místě zasahovali a pomáhali. O několik dní později pro změnu řídil osobní automobil se dvěma dalšími cestujícími. Policistům, kteří ho zastavili, neřekl, že byl pozitivně testován, a při jednání s nimi neměl zakrytý nos a ústa respirátorem či rouškou.

„Muž tak vystavil své dva spolucestující nebezpečí nákazy vysoce infekční nemocí covid-19, policisty při kontrole, ale i 76 pracovníků složek integrovaného záchranného systému, kteří mu přijeli pomoci při mimořádné události a zasahovali při požáru jeho domu,“ dodala Schneeweissová.

 

MichaelsCZ ( 18. ledna 2022 23:42 )

Ty jo, já napsal "m o t a t" a ono mi to dalo hvězdičky? Copak to je sprosté slovo?

MichaelsCZ ( 18. ledna 2022 23:40 )

Vy chcete pro redaktorovi Blesku aby myslel?
Vazba nebo vězení, to je ful, prostě bylo potřeba sdělit, že se nebude ***t venku.

agent ( 18. ledna 2022 22:08 )

Jako chápu, že hodnota IQ redaktora bulváru postačí těsně nad to, než by začal lemtat vodu z kýblu, ale přeci jen, když chce psát článek, mohl by si zásadní rozdíl mezi pojmy vězení - vazba nějak zjistit. Třeba na těch internetech

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání