„Výsledky pitvy potvrdily přítomnost látky, která psa otrávila," uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. Podle serveru novinky.cz se jednalo o zvíře patřící policistce. Na případu dále pracují kriminalisté, pachatel zatím uniká.

K otravě mělo podle mluvčí dojít na oploceném pozemku u rodinného domu. „Fenku border kolie Bellu měli sousedé volně puštěnou na zahradě. Když přijeli v úterý večer domů, našli fenu zvracet,“ sdělila Deníku obyvatelka Poběžovic Lenka. I ona přitom přišla o pejska Kerima. Její roční štěně stejného plemena, jako mají sousedi, uhynulo na začátku prosince.

Jak Lenka sdělila, její otec našel Kerima na zahradě s pěnou a krví u tlamy. Mazlíček zřejmě zemřel v křečích a bolestech. Podle Deníku se nyní v obci šíří strach, protože většina obyvatel ulice, kde došlo k úmrtí mazlíčků, vlastní psa. 

Pro server Novinky se vyjádřil také starosta obce Martin Kopecký. Podle něj jde už dokonce o třetí podezřelé úmrtí psa v oblasti. „Pachatel jim zřejmě přehodí nějakou návnadu přes plot, protože pejsci se vždycky pohybovali po zahradě,“ sdělil a doplnil, že obyvatele již varovali, aby si svá zvířata hlídali. 

Video
Video se připravuje ...

Border kolie žila na balkoně od jara. Teď zmizela. Majitel dostal nůž na krk Kateřina Lang, Jana Ulrichová, Tonda Tran