Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Richard (†20) zemřel při tragédii v Bratislavě: Studenta rodina uložila do bílé rakve

Autor: rc - 
9. října 2022
15:00

Rodina, přátelé a spolužáci se naposledy rozloučili s dvacetiletým Richardem H. Vysokoškolský student zemřel při nehodě na zastávce Zochova v centru Bratislavy, když čekal na autobusový spoj. Spolu s ním zemřeli další čtyři studenti. Pohřbu, který se konal ve slovenské obci Balog nad Ipľom, se zúčastnily stovky smutečních hostů. Richarda uložili do bílé rakve.

Poslední rozloučení se konalo 8. října. Smuteční obřad probíhal v maďarském jazyce a podle informací slovenského deníku Plus Jeden Deň se ho zúčastnilo asi 600 lidí. Nejprve probíhala zádušní mše v místním kostele a následně se smuteční hosté přesunuli na místní hřbitov.

Studenta prvního ročníku Fakulty informatiky a informačních technologii uložili do bílé rakve. „S hlubokou bolestí se loučíme s bývalým žákem našeho gymnázia Richardem H. Naši učitelé a studenti byli šokovaní touto tragickou zprávou. Upřímnou soustrast rodině Ricsiho, sdílíme jejich nesmírnou bolest,“ napsalo gymnázium v Šahách, kde Richard studoval.

Richard zemřel v neděli 2. října. Čekal na autobusové zastávce v centru Bratislavy, když se přiřítilo auto, které řídil Dušan Dědeček. Bývalý sportovní funkcionář řídil pod vlivem alkoholu. Autem vletěl do zastávky a při nehodě zemřelo pět lidí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání