Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Podcast: Vrah ubodal tři ženy. Dopadli ho po 13 letech, hrníčkovou záhadu nevyřešili nikdy

Video se připravuje ...
Autor: jel - 
1. září 2022
05:00

Koncem dubna roku 1990 byly ve svém domě ve středočeském Klučově zavražděny tři ženy. Jednalo se o Ivanku Kudláčkovou (†55) a její dcery Ivanu (†22) a Miroslavu (†18). Všechny měly vyhrnuté oblečení a minimálně nejmladší oběť byla znásilněná. Přestože na místě bylo objeveno několik podivných stop a kriminalisté prověřili okolo 120 lidí, vraha nenašli. Až po 13 letech jej odhalili pomocí DNA ze spermatu z místa činu.

K trojnásobné brutální vraždě došlo 30. dubna 1990 v brzkých ranních hodinách. Těla tří zavražděných objevila švagrová nejstarší oběti. Hrůza, kterou na místě činu uviděla, ji natolik šokovala, že utekla s křikem z domu. Všechny tři ženy byly ubodané, měly vyhrnuté oblečení a minimálně Miroslava byla znásilněná. Nebylo však možné určit, zda k tomu došlo před smrtí nebo až po ní. Na místě se našlo sperma. 

Kriminalisté zjistili, že pachatel z domu ukradl několik věcí a později se také ukázalo, že matka s dcerami byly ubodané noži, které ani nepatřily obětem. Policisté v tom chaosu nalezli i dva hrníčky s vypitou kávou. Žádná z žen však kávu příliš nepila. Tuto podivnou „hrníčkovou záhadu“ se nikdy nepodařilo uspokojivě vysvětlit ani po dopadení pachatele.

Vraha dopadli po 13 letech!

Policie se trojnásobnou vraždou důsledně zabývala. Prověřila více než 120 osob, mezi nimiž byli chataři a účastníci zábavy, jež se osudnou noc ve vesnici konala. Bohužel museli případ na dlouhé roky odsunout. 

Průlom přišel až po téměř nekonečných třinácti letech. Od roku 2001 se v mezinárodní databázi shromažďují genetické informace pachatelů násilných a mravnostních trestných činů. Takže, když brněnští kriminalisté v roce 2003 zatkli jistého Jaroslava Gančarčíka kvůli několika znásilněním, byla i jemu odebrána DNA. Ukázalo se, že jeho genetická informace odpovídá vzorkům odebraným právě na místě činu v Klučově.

Přestože nejprve zapíral a tvrdil, že o této vesnici nikdy neslyšel, postupně se rozvzpomněl. K vraždám se ale nikdy nepřiznal, hájil se dokonce tím, že v dětství nedokázal zabít ani rybu. I přesto byl ale odsouzen za trojnásobnou vraždu, soud mu vyměřil „pouze“ 16 let. Jak je to možné, i mnoho dalších detailů tohoto strašného případu, se dozvíte v nové epizodě Insta Crime Podcastu, kterou si pro vás připravil Blesk ve spolupráci s Insta Crime Blogem

Video  Insta Crime Podcast: Vrah ubodal tři ženy. Dopadli ho po 13 letech  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání