Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Diplomat v Brazílii podle policie umlátil manžela! Vrah utekl zpátky do Evropy?

Německý diplomat podle brazilských úřadů umlátil manžela k smrti.
Německý diplomat podle brazilských úřadů umlátil manžela k smrti.  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK - 
30. srpna 2022
05:57

Brazilské státní zastupitelství v pondělí obvinilo německého diplomata Uweho Herberta Hahna z vraždy jeho belgického manžela Waltera Biota. Prověřuje také zprávy, že Hahn opustil zemi poté, co ho soud propustil z policejní vazby, uvedla dnes agentura Reuters.

Podle pracovníka konzulátu ve druhém největším brazilském městě 52letý Biot na začátku srpna při náhlé zdravotní příhodě vypadl z bytu ve čtvrti Ipanema, kde dvojice bydlela. Policie však o den později zatkla Hahna poté, co se v bytě našly skvrny od krve a pitva odhalila vícero poranění na těle zemřelého.

Prokurátoři obvinili Hahna z vraždy s přitěžujícími okolnostmi. Soud ale už v pátek německého diplomata propustil z vazby, ve které byl od 7. srpna, s odůvodněním, že státní zástupci promeškali původní lhůtu pro vznesení obvinění.

Brazilský zpravodajský web G1 informoval, že Hahn odletěl z Brazílie a v pondělí brzy ráno přiletěl do německého Frankfurtu. Prokuratura uvedla, že stále vyšetřuje, zda diplomat opustil zemi. Německý konzulát podle Reuters ihned nereagoval na žádost o komentář.

Prokuratura uvedla, že „trestný čin byl spáchán s krutými úmysly: surovým bitím, kterému byla oběť vystavena a které jí způsobilo intenzivní a zbytečné utrpení“. Podle státního zastupitelství Biot nebyl schopen reagovat kvůli požití alkoholu a léků proti úzkosti.

Obviněný podle žalobců „pěstoval v poškozeném odporný majetnický pocit, finančně i psychicky si ho podmaňoval a nepřipouštěl, aby se poškozený od obviněného do určité míry osamostatnil, ať už ekonomicky, nebo navázáním přátelských vztahů s jinými osobami“. Podle webu G1 spolu Hahn a jeho belgický manžel žili přes 20 let.

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání