Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Drama při návratu z exotického ráje: Letadlo z Dominikány mělo potíže, následoval rychlý pokles

Autor: simao - 
17. července 2022
20:39

Návrat z dovolené v exotice se může nečekaně zkomplikovat. Deník Bild v neděli informoval o tom, že letadlo Eurowings Discover na cestě z Dominikánské republiky do Německa mělo potíže - kvůli poklesu tlaku v kabině muselo zahájit nouzový sestup a nakonec přistát jinde, než bylo původně plánováno.

„Na letu Eurowings Discover 4Y007 v neděli ráno na letu z Puerto Plata do Frankfurtu došlo ke konci letu ke ztrátě tlaku v kabině,“ potvrdila Bildu mluvčí Eurowings Discover.

Airbus A330 se vracel do Německa se 179 cestujícími na palubě, když posádka zaznamenala kolem 5. hodiny ranní pokles tlaku v kabině, zahájila po nouzovém volání i nouzový sestup na výrazně nižší letovou hladinu - z výšky 12 tisíc metrů na pouhé 3 tisíce metrů. 

„Podle plánu v takových situacích zahájila letová posádka sestup a preventivně spustila kyslíkové masky,“ uvedla mluvčí.

Potíže se objevily ke konci cesty ze střední Ameriky. Manévr však znamenal, že se letadlo sneslo podstatně níže nad Atlantik, než původně letělo. A namísto do Frankfurtu pak Airbus zamířil do Düsseldorfu, kde přistál v 6:50. „Všech 179 cestujících bezpečně opustilo letadlo,“ ujistila však závěrem mluvčí.

Video  Dominikánská republika: Exotická dovolená  - Facebook/República Dominicana
Video se připravuje ...

st.rec ( 17. července 2022 23:08 )

Opravdu nevím že někde je nějaká Dominikána a už vůbec odku to mohlo letět.Přestaňte v redakci schlastat a vystudujte si znova základní školu.

Zobrazit celou diskusi