Tomáš Zástěra byl donedávna známý jako bývalý moderátor Snídaně s Novou a dnes již ustálený člen týmu v rádiu na Evropě 2, kde společně se Zorkou Hejdovou (31) moderují Odpolední Show. Největší slábu a oblíbenost u široké veřejnosti mu ale zajistila až účast v Survivoru, který aktuálně běží na obrazovkách televize Nova. Přestože byl favoritem na vítěze, ze zdravotních důvodů musel nakonec odstoupit a tím pádem odletět z Dominikánské republiky, kde se reality show koná, domů do Čech.

S vidinou civilizace, mimo níž žil více než měsíc, ho ale ani ve snu nenapadlo, co se mu cestou domů přihodí. „Vracel jsem se zpátky letadlem a normálně tam byl klasickej přestup z Dominikány ve Frankfurtu na letadlo do Prahy. Teďka tam jdu tou další kontrolou mezi těma letama a najednou ten můj batoh vyjede v takový tý druhý linii, kde je nějakej problém. Tak jsem si prostě říkal – oukej, asi tam mám nějakou větší dezinfekci nebo já nevím...,“ začal vyprávět Tomáš moderátorovi Jakubovi Kotkovi v jeho podcastu s názvem EasyCast.

„Tak ten týpek říká – jo jo, nebojte se, nějakej problém? A kouká na ten komp a říká – vy tam máte nůž. – ne, nemám nůž. – jo, máte tam prostě nůž v tom batohu. – ne, žádnej nůž tam nemám – máte v peněžence nůž – v peněžence nůž?... Tak to vyndal a já jsem skutečně před dvěma lety dostal takovou tu kartu velikosti platební karty, která když se její boky zlomí, vznikne z toho nůž, takovej jakoby survival knife,“ vyprávěl Zástěra živě historku, jak k trestnému stíhání v Německu přišel.

„Tam jsem letěl přes Paříž, přes nějaký velký letiště a nic, nikde žádnej problém. V Německu ve Frankfurtu tady to. Tak mu říkám – jé, vidíte, to tam mám dva roky. A on – to je ale problém, 6,2 centimetrů, čepel. – říkám: no a co? – tady je povolený šest centimetrů do palubního zavazadla – a já říkám ještě ve srandě – aha, to mě mrzí, tak to vyhoďte tady do toho koše. A on říká – to ne, že to vyhodím, to je prostě trestnej čin – říkám – prosím? já to ale nevěděl. A on – to mě mrzí, ale to je prostě trestnej čin. Tak říkám – tak dobrý, tak to vyhoďte, já se teda omlouvám a už to nikdy neudělám. A on říká – to se omlouvat nemusíte, já volám policii,“ vyprávěl dál Zástěra, jaké perné chvíle prožil cestou zpátky do Čech. V tu chvíli stále doufal, že si z něj zaměstnanec letiště třeba dělá legraci a chce ho pouze vystrašit.

„Tak jsem trochu ztuhl, pořad jsem nevěděl, jestli si ze mě dělá srandu, on byl takovej jako německy nekompromisní a říkal jsem si, asi sarkasmus, ironie třeba, trochu mě chce vyškolit... No, přišli dva týpci se samopalama, v kuklách a s těma neprůstřelnejma vestama a odvedli mě do cely předběžného zadržení,“ přiznal moderátor s tím, že to nejdřív vypadalo velmi špatně, dokonce se zdálo, že nestihne letadlo do Prahy. Naštěstí to ale dopadlo dobře.

„Musím každý týden kontaktovat svého německého právníka a zjišťovat, jak se v Německu vyvíjí můj trestnej čin a jestli dostanu nějakou pokutu, nebo jestli mě zavřou...,“ dodal Zástěra, ale hned prozradil, že to nebude nakonec tak vážné, jak to zprvu celé vypadalo. „Ne, ten právník mi nakonec řekl, že z toho nic nebude a že se to děje na tom letišti pořád. Ale musím skutečně každej tejden kontaktovat svého německého právníka, abych zjistil, jestli jsem v Německu ještě trestně stíhanej,“ směje se bizarnímu zážitku Tomáš Zástěra, který si užívá pomyslného výsluní slávy a prý i nesčetných nabídek na rande, které mu ženy píší na instagramu. Na tom měl prý před Survivorem asi 10 tisíc sledujících a aktivní byl velmi sporadicky, pak ale přišla realit show, správu jeho profilu převzala do rukou již zmiňovaná kolegyně Zorka Hejdová a od té doby mu díky jejímu umu a sympatiím k němu sledujících přibylo na úžasných více než 130 tisíc sledujících!

VIDEO: Další odchod ze Survivora: Tomáš Zástěra musel odstoupit

Video
Video se připravuje ...

Další odchod ze Survivora: Kdo odešel kvůli zranění a jak to nesli ostatní? TV Nova

Fotogalerie
81 fotografií