Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Pohřešovanou školačku (†14) našli mrtvou v jezeře! Se svým vrahem se znala přes Fortnite?

Autor: pma - 
3. srpna 2022
14:23

Čtrnáctiletá Ayleen Ambsová z německého města se ztratila 21. července. Její blízcí a kamarádi věřili, že se teenagerka najde živá a zdravá. Jejich naděje se však rozplynuly v pátek večer, kde bylo tělo dívky nalezeno na hladině jezera Teufelsee ve středoněmecké spolkové zemi Hesensko. Policie podezřívá devětadvacetiletého Němce, že dívku zabil a zahodil do jezera.  Podezřelý navíc v roce 2007 spáchal pokus o sexuální trestný čin a následně strávil 10 let v psychiatrické léčebně.

Německou spolkovou zemí Hesensko otřásá děsivá tragédie. V pátek bylo na hladině jezera Teufelsee nedaleko Frankfurtu nad Mohanem nalezeno tělo pohřešované čtrnáctileté Ayleen Ambsové. Ta byla naposledy spatřena 21. července v podvečer v domě svých rodičů v Gottenheimu ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko na jihozápadě země.

Spustila se obří pátrací akce, ve které se zapojily stovky policistů, hasičů a dobrovolníků. Povolán byl i vrtulník, avšak nic vyšetřovatele nedovedlo ke šťastnému konci pátrání. „Neměli jsme šanci získat Ayleen živou," sdělil německému deníku Bild policejní komisař Andrease Röhrig.

Není to poprvé, co podobný čin spáchal 

Na tiskové konferenci na začátku týdne policie veřejnosti sdělila šokující podrobnosti k případu. Zesnulá Ayleen se se svým vrahem měla znát z oblíbené online hry Fortnite. Devětadvacetiletý podezřelý, kterého Bild označuje jako Jana Heiko P., měl navíc být v roce 2007 obviněn ze spáchání pokusu o sexuálně motivovaný trestný čin na jedenáctileté dívce a následně strávil deset let v psychiatrické léčebně. Když byl propuštěn, byl údajně stále pod lékařským dohledem, který mu vypršel na počátku letošního roku.

Podle vyšetřovatelů byla Ayleen osudný den zezadu napadena podezřelým Janem Heiko P. Následně měla být převezena z rodného Freiburgu do tři sta kilometrů vzdáleného Hesenska, konkrétně k jezeru Teufelsee.Tam ji měl podezřelý několik dní držet, sexuálně zneužít a následně usmrtit a pohodit do vody. Policie také potvrdila, že u Němce doma našla kusy oblečení, které patřily zesnulé dívce. 

Obviněn z vraždy

Vyšetřující vrchní státní zástupkyně Franziska Scheubleová sdělila, že muž byl obžalován za únos nezletilé osoby, sexuální napadení a vraždu, kterou chtěl zakrýt. K jeho předběžnému zadržení mělo navíc dojít den předtím, než bylo nalezeno tělo zavražděné studentky.

„Stalo se to nejhorší, co se v takovém případě může stát. Celý Gottenheim je v šoku,“ sdělil Bildu k tragédii tamní starosta Christian Riesterer.

Video  Devítiletá Anička Janatková. Okolnosti její vraždy zůstávají neobjasněny  - Videohub
Video se připravuje ...

 

lucie13 ( 4. srpna 2022 08:20 )

Kriminálníci mají bohužel více práv než slušní obyvatelé.
Když už něco takového spáchal v minulosti, tak měl být pod kontrolou. Nikdo z nás neví, jací psychopati bydlí v našem okolí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání