Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Rychnovsko obchází strach: Po lesích dál běhá nebezpečný násilník! Policisté intenzivně pátrají

Autor: VaB - 
29. srpna 2022
11:52

Policisté už několik pátrají po nebezpečném Martinu Rybínovi (40) kvůli mravnostním deliktům na Hradecku a Rychnovsku. Údajně měl znásilnit nezletilou osobu. Podle místních obyvatel se muž stále pohybuje v okolí a bivakuje v lesích. Pokud podezřelého někdo uvídí, má ihned volat na linku 158, prosí policisté.

Policie od pátku pátrá po Martinu Rybínovi z Rychnovska. „Aktuálně pátráme po 40letém muži, a to v souvislosti s prověřováním mravnostní trestné činnosti na Hradecku a Rychnovsku,“ popsali policisté.

Podle nich navíc není vyloučeno, že je muž ozbrojený. Zároveň s tím se v okolí Dobrušky nebo Deštného v Orlických horách a v okolních obcích rozjela obrovská pátrací akce. Policie do ní kromě místních policistů, zásahové jednotky, kriminalistů a těžkooděnců několikrát nasadila i vrtulník Letecké služby vybavený termovizí.

Stále na útěku

Přesto se jim muže nepodařilo ještě dopadnout. „V Polsku není, stále ho někdo vidí v okolí, cestuje z města do města,“ napsal na Twitteru jeden z uživatelů. Podle uživatelky Miroslavy byl v pátek viděn u obce Lipina. „Bivakuje po lesích, včera u nás na Bědovicích, dneska Lipiny, kdoví kde se zase ukáže. Magor,“ dodala Miroslava.

Vesnice Bědovice se navíc nachází u Třebechovic nad Orebrem, od Dobrušky jsou vzdálené asi 17 kilometrů. V sobotu pozdě v noci zasahovala policie, opět s podporou policejního vrtulníku, u resortu v Deštném v Orlických horách. Podle mluvčí policie Magdalény Vlčkové to souviselo s pátráním a policisté reagovali na zjištěný poznatek. Muže se jim ale dopadnout nepodařilo. Bědovice jsou od Deštného vzdálené přes 35 kilometrů. 

Podle agentury aktu.cz měl Rybín u Dobrušky znásilnit nezletilou osobu.

Se zbraní v ruce!

Lidé z regionu se obávají, kde se čtyřicetiletý Martin Rybín opět objeví. „Holky, prosím vás, buďte teď opatrné a nikam moc nechoďte samy, hlavně dcery od vás. Běhat a tak,“ varovala na sociálních sítích Věra, která v oblasti bydlí.

Podle ní došlo v Deštném v Orlických horách k pokusu o znásilnění. Mladá dívka si údajně zašla zaběhat, když ji podezřelý přepadl, namířil na ni zbraň a donutil ji svléknout se. Ke znásilnění naštěstí nedošlo, útočník ho nakonec nebyl schopen.

Policie žádá o pomoc

Poslední informace policistů uvádějí, že Martin Rybín měl na sobě černé tričko a stejně barevné kalhoty. „Pokud ho uvidíte, volejte ihned linku 158. Za veškeré získané dosavadní poznatky a informace děkujeme,“ dodali. Muž má krátké vlasy a málo zubů.

Video  Policejní pátrání po nebezpečném pachateli  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Uživatel_5583844 ( 29. srpna 2022 15:48 )

To možná udělají, až někoho zastřelí.

Tomasj ( 29. srpna 2022 12:01 )

povolejte armádu , jen se flákaj a hrajou si na vojáčky. Ať jdou hledat tohoto Ramba

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání