Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tři mrtví v Javornici na Rychnovsku: Voják zastřelil ženu, dítě a pak sebe?

Aktualizováno -
13. června 2022
22:45
Autor: yks, rc, ČTK - 
13. června 2022
19:00

Policie informovala o nálezu tří mrtvých těl v Javornici na Rychnovsku. Prověřuje, zda ke smrti došlo násilnou cestou. Oběťmi měli být muž, žena a dítě. Podle informací TV Nova se údajně mělo jednat o vojáka, který dorazil domů z mise.

V rodinném domě na Rychnovsku v Královéhradeckém kraji byla v pondělí odpoledne nalezena tři mrtvá těla. „V současné chvíli prověřujeme jejich násilné úmrtí, probíhá ohledání místa činu a zajišťování stop. Nebezpečí nikomu dalšímu nehrozí,“ informovala Policie ČR. Událost se stala v obci Javornice, která leží asi šest kilometrů východně od Rychnova nad Kněžnou a má asi 1000 obyvatel. 

Podle TN.cz měly zemřít žena a dítě. Muž je prý zavraždil a poté spáchal sebevraždu. Podle informací, které server získal od sousedů, měl muž velmi mladé dítě, které údajně v pondělí odpoledne zastřelil. Celá tragická událost se měla odehrát v rodinném domě a nikoho jiného střelec neohrožoval.

Podle TV Nova se mělo nejspíš jednat o profesionálního vojáka, který se zrovna vrátil domů z mise. 

 „Je to v horní části obce Javornice na Rychnovsku směr Slatina nad Zdobnicí. Je to v místní čtvrti Betlém, je to tu zapáskované, je tady policie. Co přesně se stalo, nevím," řekl místostarosta Javornice Aleš Čapka.

Jan Rázek, který bydlí nedaleko, řekl, že muž, který v domě žil, byl zřejmě profesionální voják.  „To, co se stalo, vím jen z doslechu. Šlo o bezproblémovou rodinu. S manželkou a klukem měl (muž) novostavbu," řekl Rázek.

Zatím poslední případ násilí v rodině se v Královéhradeckém kraji stal na konci května na Jičínsku, kde pětapadesátiletý muž v rodinném domě podle policie zaútočil na svou osmačtyřicetiletou manželku a dvaadvacetiletého syna. Policie muže následně obvinila z dvojnásobného pokusu o vraždu a z přečinu nebezpečného vyhrožování. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí podezřelému muži 15 až 20 let vězení nebo trest výjimečný.

Loni policie v Královéhradeckém kraji vyšetřovala jednu vraždu a dva pokusy o vraždu. Z toho dva případy se staly ve věznicích. Všechny skutky se policii podařilo objasnit. Jedinou dokonanou vraždu podle policie spáchal loni v květnu ve vazební věznici v Hradci Králové čtyřiatřicetiletý vězeň, který v jedné z cel zabil dvaačtyřicetiletého spoluvězně.

Vícenásobnou vraždu policie v Česku vyšetřuje od konce letošního dubna, kdy devětadvacetiletý muž v Kostelci na Hané na Prostějovsku zabil tři lidi - svého bratra, sestru a otce. Obviněný podle policie členy své rodiny zavraždil zvlášť surovým a trýznivým způsobem a po předchozím uvážení. Muž se k činu doznal.

 

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

blue_Moon ( 14. června 2022 10:59 )

Nikdo zatím přesně neví co "vojáka" dohnalo k tak zoufalému činu, ale ve skutku to musel být psychicky vyšinutý magor, který měl se střelbou začít u sebe. U vyšinutců nelze předpokládat, že by změnili pořadí popravy.
Pod "misí" si každý může představit co chce, ale já spíše vidím dobrovolného žoldáka za prachy. Taky se můžu mýlit jestli dovolíte..

PavelSki ( 14. června 2022 08:44 )

..jinak ještě lepší nápad je ta linka v článku

PavelSki ( 14. června 2022 08:41 )

Radím to tady opakovaně. Když už chce někdo takto střílet,
ať změní pořadí.
Nejprve ať zastřelí sebe, pak rodinu.

Zpětně už se to nevrátí a nečetl předtím voják v obdobných případech tady mé rady.

Tak kdyby to četl teď někdo, kdo někdy příště bude mít podobné choutky. Prosím, změň pořadí! Nejprve sebe, pak rodinu.

sykcr ( 14. června 2022 07:52 )

stařec ( 14. června 2022 07:45 )

Byl psichycky narušený,jako všichni co chtějí za peníze válčit a nesmí se jim říkat žoldáci!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání