Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Záhadná smrt sester v Sydney: Těla ležela v bytě týdny, každé v jiné místnosti!

Sestry byly nalezeny mrtvé ve svém bytě v Sydney.
Sestry byly nalezeny mrtvé ve svém bytě v Sydney.  (Autor: NSW Police Force)
Autor: VaB - 
13. srpna 2022
16:01

Už tři měsíce si detektivové ze Sydney lámou hlavu nad záhadnou smrtí dvou dívek. Ty byly nalezeny v jednom z bytů tři měsíce poté, co nebyl zaplacený nájem a schránka byla plná nevyzvednuté pošty. Nad jejich smrtí visí stále více otazníků. Každá navíc ležela v jiné místnosti.

Australští úředníci do bytu v Sydney, v tamní části Canterbury, vešli 7. června. Předcházelo tomu tři měsíce nezaplacené nájemné a nevyzvednutá pošta ve schránce. Když se dostali dovnitř, našli tam dvě mrtvé mladé dívky ze Saudské Arábie. Každá z dívek navíc ležela v jiném pokoji. A to už několik týdnů.

Přivolaní kriminalisté ohledali celý byt, nenašli ale žádné známky násilného vstupu nebo možného souboje. Těla dívek byla bez jakýchkoliv šrámů, smrt 23leté Amaaly Alsehliové a o její o rok starší Asry označili za neobvyklou a záhadnou.

V Austrálii mezitím případ vyvolal velký zájem, spekuluje se například o sebevraždě, zabití či vraždě. Tamní média uvedla, že se jedna dívek obávala v Saudské Arábii pronásledování, homosexualita a ateismus jsou totiž v islámské zemi nezákonné.

Zamítnutí azylu

Obě dívky byly navíc velmi samotářské, nikdo toho o nich moc nevěděl. Dvojice se do Austrálie přistěhovala už v roce 2017. Žádost o azyl jim ale byla zamítnuta, dívky měly i problém s placením nájemného.

Jeden ze svědků serveru ABC řekl, že několikrát před smrtí dívek potkal ve vstupní hale neznámého muže. Ten mu jednou odpověděl, že je z bytu dívek. Pak se objevila zpráva o tom, že Asra před třemi lety požádala o zákaz přiblížení pro nejmenovaného muže, žádost pak zrušila.

The Guardian přišel se zprávou, že se v blízkosti dívek našla lahvička s chemikálií. Policie to ale nekomentovala. Vyšetřovatelé dodali, že nejde o náhodný trestný čin.

Manipulace s jídlem?

Podle správce bytové jednotky Michaela Bairda měly dívky z něčeho strach. Dvojice ho totiž před několika měsíci požádala o prohlédnutí záběrů z kamer, sestry se bály toho, že jim někdo manipuluje s dodávkami jídla. Nic se ale neobjevilo.

Ani policie nic neodhalila. „Když jsem se později sám zastavil, tak byly vystrašené jak malí vrabci,“ popsal správce.

Samotářský život

Sestry v Austrálii neměly moc přátel a vedly samotářský život. Jedna z dívek, která si přála zůstat v anonymitě, se s nimi seznámila na queer (lidé, co se cítí být odlišní od konceptu heterosexuality pozn. red.) akci pro dívky. „Všimla jsem si, že se drží v koutě a vypadají plaše. Tak jsem k nim šla a začala s nimi mluvit,“ popsala dívka. Společně se bavily o tom, jak je těžké být v Saudské Arábii queer. Prý byly vděčné za život v Austrálii, kde se cítily mnohem svobodněji.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání