Kytarista Gord Lewis byl po právu nazýván legendou a mužem s nesporným talentem. Jeho život však nečekaně vyhasnul. A pro jeho fanoušky jsou dost bolestivé i detaily skonu této ikony punkrockové scény. Muž, jenž byl stále velice aktivní na poli hudby, byl podle všeho zabit svým vlastním synem. Policie zatkla kytaristova syna Jonathana Lewise (41) pro vraždu druhého stupně... a o jeho vině zjevně není pochyb. Podle tiskové zprávy už ani nehledají další podezřelé.

Ostatně, není to třeba. Podle New York Post na svůj čin upozornil sám Jonathan Lewis, jenž podle některých zdrojů trpěl psychickými problémy. „Potřeboval bych, aby sem rychle přijeli pohřebáci. Můj táta se začíná rozkládat,“ napsal prý místním novinářům, kteří zalarmovali policisty. Ti pak na těle zesnulého, skutečně již v pokročilém stádiu rozkladu, což zbrzdilo jeho identifikaci, našli „známky po zápasu“.

K tragické smrti svého hudebního kolegy se pak vyjádřila na oficiálním účtu na sociální síti také kapela. „Máme zlomené srdce a stále se snažíme zpracovat ztrátu našeho přítele, kolegy z kapely a bratra Gorda Lewise. Naše srdce jsou s jeho rodinou a se všemi, co ho znali a milovali,“ napsali členové skupiny. „Gord byl pro mnohé silou a inspirací. Vzali tě od nás příliš brzy,“ dodali na závěr.

Hroznou zprávu o úmrtí kytaristy z kapely Teenage Head se dozvěděli příznivci skupiny až ve středu, kdy bylo oficiálně potvrzeno, že obětí je skutečně Gord Lewis, hudebník, který se narodil a vyrůstal v Hamiltonu, ve městě v kanadské provincii Ontario. Skupinu Teenage Head založil v 70. letech. Svůj první koncert odehrála kapela v roce 1975 v jídelně na střední škole. Vydali několik úspěšných studiových alb a jejich poslední projekt Teenage Head with Marky Ramone vyšel v roce 2008. 

Několik dní po Lewisově smrti učinila kapela rozhodnutí nadále vystupovat. „Rozhodli jsme se posunout vpřed a odehrát nadcházející koncerty. Uctít našeho padlého bratra a zahájit proces uzdravování. Gordie by chtěl slyšet dál hrát svou hudbu a chtěl by, aby žila dál. I když to bolí nás, bolí to jeho rodinu, bolí to naše město, bolí to Gordieho fanoušky po celém světě. Miloval vás všechny,“ napsali členové Teenage Head na facebook.

Fotogalerie
14 fotografií