Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Sjeté pneumatiky a katapultáž ze sporťáku? Tělo Jiřího (†34) prý našli 150 metrů od vraku

Autor: VaB - 
29. června 2022
05:00

Jiří P. (†34) zemřel při drsné nehodě v Jičíně. Jeho auto zůstalo rozmetané na cucky v poli a příkopu. Objevují se přitom další šokující informace a zvěsti o fatální havárii. Kromě vysoké rychlosti měl jet navíc na zcela sjetých pneumatikách! Jeho tělo údajně našli až 150 metrů od místa nehody. To by nasvědčovalo právě tomu, jak rychlá jeho jízda mohla být…

K nehodě došlo minulou středu ráno v Popovické ulici v Jičíně. Podle policistů měl Jiří P. (†34) ve svém upraveném voze Audi R8 začít předjíždět jiné vozidlo. Strážci zákona zatím nevědí, co se stalo, ale při předjíždění došlo k nehodě. Chorche, jak si Jiří říkával, zřejmě kvůli vysoké rychlosti nezvládl řízení a sundal auto, které předjížděl.

Nehoda si vyžádala život samotného „závodníka“ Jiřího, druhý řidič se vážně zranil a musel být letecky transportován do nemocnice. Jak Blesk už psal, Chorche mohl jet až rychlostí kolem 260 km/h. Tolik alespoň ukazoval jeho tachometr. Údaje však nemusely být správné, jelikož auto skončilo na kusy.

Teď se navíc ukázalo, že za nehodou nemusela stát jen vysoká rychlost a bezohlednost. Podle fotografie na facebooku jelo sportovní auto na zcela sjetých pneumatikách. Vzorek, a i tak velmi nepatrný, zbýval už jen na jedné straně gumy.

Audi R8 Jiřího P. mělo úplně sjetou pneumatiku. Audi R8 Jiřího P. mělo úplně sjetou pneumatiku. | Facebook

Náraz do stromu a následné nabourání auta muselo být ohlušující. „Kus těla byl nalezen v poli 150 metrů od místa nehody. Neskutečné,“ napsal Milan K. „Dobře, že dojezdil. Za mě to je latentní vrah,“ doplnila k tragédii Barbora.

Spanilá jízda

Jiří však neměl jenom odpůrce. Někteří příznivci se dokonce chystají Chorcheho památku uctít spanilou jízdou. Dojít k ní má v polovině června na náměstí v Jičíně. Důvody ale autor na sociální síti nezveřejnil. Po Jiřím zůstala mladá manželka a malý syn.

Stále se nicméně hlasitě kritizuje zejména Jiřího chování v provozu. „Žádná omluva ani ospravedlnění pro něho neexistuje. Člověk bez mozku, který zcela úmyslně riskuje smrt někoho jiného. Žádná pravidla pro něho neexistují. Ať se týpci zabijí někde na okruhu, ale neberou s sebou nevinné lidi, kteří jen chtějí v klidu někam dojet,“ popsala Zdena.

„Mám to v ruce, říkával. Kruháče za plného provozu bokem, rychlostní limity jako by nebyly, stížnost za stížností, policii se vysmíval,“ popsal své vzpomínky na Chorcheho Jiří. Mnoho obyvatel Jičína si po tragické smrti závodníka a mechanika oddychlo. Jeho rychlé závodění za plného provozu ve městě jim prý chybět nebude.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání