Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tragédie na Karvinsku: V přehradě Těrlicko se utopil muž (†53)

Tragédie na Karvinsku: V přehradě Těrlicko se utopil muž (†53). Ilustrační foto.
Tragédie na Karvinsku: V přehradě Těrlicko se utopil muž (†53). Ilustrační foto.  (Autor: Fot ZZS MSK)
Autor: ČTK - 
25. června 2022
12:10

V přehradě Těrlicko na Karvinsku se v pátek odpoledne utopil třiapadesátiletý muž. Než ho vytáhli z vody, byl pod hladinou pět až deset minut. Pomoc mu na místě poskytovali svědci neštěstí s policisty a pak i záchranáři, ale oživit se jim ho nepodařilo.

Už v úterý zasahovali záchranáři na Karvinsku u dalšího utonulého muže v Rychvaldě. ČTK to v sobotu řekl mluvčí moravskoslezské zdravotnické záchranné služby Lukáš Humpl.

Když přijeli přivolaní záchranáři k muži do Těrlicka, nejevil už žádné známky života. „Posádka dále pokračovala ve snaze o záchranu rozšířenou resuscitací. Ani odborná přednemocniční neodkladná péče však nevedla k obnovení krevního oběhu a zasahující lékařka byla nakonec nucena konstatovat smrt postiženého,“ řekl Humpl.

V Rychvaldě si v úterý všimli lidé těla muže, které plavalo na hladině. Humpl řekl, že po vytažení z vody už tělo vykazovalo známky jisté smrti.

Šťastnější konec měl případ tonutí dítěte, ke kterému tento týden vyjížděli záchranáři na Opavsku. Dítě se topilo v bazénu, ale když tam zdravotníci přijeli, bylo při vědomí. Záchranáři jej transportovali do nemocnice.

„Namístě je proto varování před přeceňováním vlastních sil při plavání - stejně jako před rizikem nedostatečného dozoru nad malými dětmi v blízkosti vodních ploch a bazénů. Velkým nebezpečím je při koupání a plavání také ovlivnění alkoholem,“ řekl Humpl.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání