Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Německý hasič se na Vysočině vážně zranil: Kolegové pro něj přiletěli vrtulníkem z Berlína

Autor: VaB - 
24. června 2022
14:39

Němečtí hasiči zažili v polovině srpna na Vysočině velice nepříjemnou situaci. Z Poličky si vezli domů novou cisternu, bohužel ale bourali. Jeden z hasičů (41) utrpěl velmi vážná zranění dolních končetin s život ohrožujícím krvácením. V nemocnici strávil zhruba týden, ve středu si pro něj z Německa přiletěli kolegové záchranáři vrtulníkem.

Nehoda německé hasičské cisterny vypadala hrozivě, ve zdemolované kabině Tatry byl jeden zaklíněný hasič, který utrpěl velmi vážná zranění. Bylo těžké ho ve stísněném prostoru ošetřit, navíc ho na životě ohrožovalo krvácení.

„Nakonec byl zraněný muž ve vážném stavu umístěn na palubu vrtulníku, který ihned vyrazil směr Hradec Králové. Cestou do nejbližšího traumacentra jeho stav vyžadoval intenzívní péči, včetně podání krevní transfuze přímo na palubě vrtulníku,“ popsali záchranáři.

Po týdnu se jeho stav natolik zlepšil, že lékaři mohli začít uvažovat o transportu zpět do Německa. „Z Berlína pro něho přiletěl vrtulník Airbus H 145,“ dodali záchranář s tím, že zraněný hasič už byl stabilizovaný a připravený na dlouhou cestu zpět domů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání