Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Studentku Máriu (†21) našli mrtvou na kolejích: Uškrtil jsem ji, přiznal se prý přítel

Autor: pma - 
10. června 2022
14:08

Mladá studentka, která byla 3. června nalezena na bratislavských kolejích Mladá garda bez známek života, byla zřejmě uškrcena. K vraždě se měl podle informací slovenské televize JOJ přiznat její o rok starší přítel, který ji osudný den v pokoji na zemi našel a volal záchrannou službu. Bylo to tedy jen naoko? Policie podezřelého ve středu zatkla.

Jednadvacetiletá Ukrajinka Mária byla studentkou prvního ročníku Slovenské technické univerzity v Bratislavě (STU). Pobývala na kolejích Mladá garda a dle spolužáků byla vzornou studentkou. Jak již Blesk.cz dříve napsal, dívka byla nalezena minulý pátek dopoledne ve svém internátním pokoji bez známek života. Záchrannou službu ji měl zavolat údajně vystrašený přítel, který její tělo objevil.

Ležela tam fialová a měla pěnu v ústech

Původně vše vypadalo, že šlo o náhlé selhání organismu a policie nejdříve Máriinu smrt vyšetřovala jako trestný čin usmrcení. „Já jsem slyšela, že nějaký kamarád přišel do jejího pokoje a ona tam ležela fialová a už měla jen pěnu v ústech,“ řekla pro TV JOJ jedna ze studentek. 

Přítel dívky si na 3. června dělal alibi. Jenže ho zřejmě dohnalo svědomí a ve středu se podle zjištění slovenské televize přihlásil na policii a sám se k ohavné vraždě přiznal. Máriu měl mladík uškrtit vlastníma rukama.

Obviněn mladík zatím nebyl

„Dne 8. června byl ve večerních hodinách zadržen podezřelý muž ukrajinské státní příslušnosti pro důvodné podezření z úmyslného usmrcení studentky ukrajinské státní příslušnosti,“ sdělil prokurátor. Mladík zatím obviněn nebyl.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání