Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Nelegální hřbitov zvířat v Novém Městě pod Smrkem: Lidé se bojí infikované vody!

Na pastvinách někdo zřídil nelegální hřbitov. Ten byl k hrůze všech přihlížejících plný těl mrtvého skotu.
Na pastvinách někdo zřídil nelegální hřbitov. Ten byl k hrůze všech přihlížejících plný těl mrtvého skotu.  (Autor: Reprofoto: TV NOVA)
Autor: rix - 
3. června 2022
13:07

Doslova šokující nález učinili obyvatelé v Novém Městě pod Smrkem v Libereckém kraji. Na pastvinách někdo zřídil nelegální hřbitov. Ten byl k hrůze všech přihlížejících plný těl mrtvého skotu. Místní se teď bojí, že mršiny infikovaly spodní vodu! 

„Všiml jsem si traktoru, který převáží obrovská těla. Tady leželo pět krav na sobě. Je to prostě katastrofa. Uskřípne jim vždycky to číslo a dá to zase na jiný kus, aby mu to jelo pořád dokola,“ kroutil nevěřícně hlavou jeden z místních obyvatel. 

Jak informoval server TN.cz, lidé vše ihned ohlásili veterinářům. Údajný majitel zvířat se ke všemu ihned přiznal a slíbil pracovníkům svou spolupráci. „Veřejně se obhájit ale odmítl,“ sdělil server. 

Muže teď patrně čeká pokuta. „S největší pravděpodobností půjde o porušení tří zákonů. Veterinární zákon, plemenářský zákon a neposkytoval žádnou odbornou veterinární péči po porodu,“ sdělil ředitel Krajské veterinární správy Roman Šebesta. 

Pokud se informace potvrdí, majiteli ještě přibude na krku obvinění z nelegální porážky. Jedno ze zvířat má na sobě stopy po výstřelu. Lidem v okolí jeho chování přidělalo vrásky na čele. „My všichni tady máme v ulici studny a určitě se bojím o kvalitu vody. Musíme udělat rozbor, když jsme slyšeli, co se tam za hrůzy děje,“ svěřila se jedna z obyvatelek. 

Video  Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu.  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání