Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vražda ve Šternberku: Neznámý muž ubodal prodavačku! Uniká už 17 let

Autor: VaB - 
6. června 2022
05:00

Před sedmnácti lety otřásla Šternberkem brutální vražda jednatřicetileté prodavačky z tamní videopůjčovny. Vrah ji v prodejně ubodal a následně okradl. Policie pachatele nikdy nedopadla.

Další z mnoha pomníčků, které trápí kriminalisty napříč celou republikou, je chladnokrevná vražda jednatřicetileté pracovnice videopůjčovny ze Šternberku v Olomouckém kraji. Neznámý pachatel vnikl do provozovny 29. června mezi 13:10 a 13:51 hodin.

Co se v obchodě přesně dělo, policie neuvedla. Pachatel ale ženu za pultem ubodal a následně okradl, mimo jiné o klíče, peněženku s doklady. Odnesl si i tmavě modrý svetr.

Odebírání DNA

Kriminalisté se případem dlouho zabývali, nakonec se rozhodli uspořádat tehdy jednu z největších akcí na odebrání DNA. Všem mužům z města odebírali vzorky DNA a otisky prstů, které následně porovnávali, zřejmě se jim totiž na místě podařilo zajistit i profil pachatele.

Vzorky odebírali nakonec stovkám lidí včetně zaměstnanců prodejny, příbuzným nebo třeba i pachatelům obdobné trestné činnosti nebo, vězňům a klientům psychiatrických léčeben.

Po letech se do případu vložil i útvar Tempus, který se zabývá právě nevyřešenými případy. V podobnou dobu se policistům na základě výzvy přihlásil i svědek, který se v inkriminovanou dobou okolo místa činu vyskytoval.

Společně s nimi pak vytvořil i identikit možného pachatele. Jak jim tehdy řekl, šlo o muže štíhlé postavy, vysokého asi 190 centimetrů a ve věku asi 26 až 35 let, který měl delší vlnité vlasy barvy špinavé blond. Dřív se kriminalistům nepřihlásil proto, že si muže nedal do souvislosti s vraždou a navíc si myslel, že pachatele už dopadli.

Pátrání ve věznicích

Pomníček olomouckých kriminalistů se dostal i do policejního kalendáře, který visí ve všech věznicích napříč replikou. Policisté totiž počítají i s tím, že by někdo z odsouzených mohl něco k daných případům vědět.

Na kalendáři spolupracovali kriminalisté z celé republiky, včetně detektivů z týmu Tempus a dalších z Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování. Blesk ve spolupráci s Policejním prezídiem od začátku roku zveřejňuje případy z daných měsíců.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání