Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Nezvyklá záchranná akce v Pardubicích: Hasiči pomáhali bobrovi

Autor: jel - 
25. dubna 2022
15:48

Pardubičtí strážníci i hasiči vyrazili v neděli na neobvyklou záchrannou akci. Jejich pomoc totiž potřeboval bobr, který uvízl ve slepém rameni Labe. Hasiči museli využít lano a zásahové vozidlo k nadzvednutí těžké mříže, pod kterou zvíře uvízlo.

Všímavý kolemjdoucí v Pardubicích zahlédl v neděli bobra, který uvázl pod těžkou kovovou mříží ve slepém rameni řeky Labe. Zavolal proto policii. 

„Vodní hlodavec s nezaměnitelným plochým ocasem byl uvězněn mřížemi kanálové vpusti. Bohužel pro něj ale smutně koukal ven z té druhé strany mříží a s těmi nebylo k hnutí,“ informovali na sociálních sítích strážníci z Pardubic. 

Na pomoc museli přivolat hasiče. Ti využili lano a zásahové vozidlo, aby kovovou mříž nadzvedli a uvězněného bobra osvobodili. Policisté ještě doplnili, že celou situaci konzultovali se záchrannou stanicí a ta usoudila, že odchyt zvířete nutný není. 

„Na slepém rameni Labe za koupalištěm Cihelna tak teď při troše trpělivosti můžete pozorovat zákonem chráněného vodního stavitele,“ uzavřeli příběh s dobrým koncem policisté. 

Video  Záchrana bobra ze slepého ramena Labe  - Městská policie Pardubice
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání