Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Strašlivá dohra výbuchu v Loučce: Policie našla v sutinách mrtvou ženu a tři děti! Z domu byly před explozí slyšet hádky

Aktualizováno -
25. dubna 2022
10:42
Autor: jel, ČTK, sc - 
25. dubna 2022
08:12

V neděli ráno došlo k výbuchu rodinného domu v obci Loučka u Valašského Meziříčí na Vsetínsku. Při explozi utrpěl těžká zranění jednačtyřicetiletý muž, který skončil v nemocnici. Jeho stav je vážný. V pondělí ráno přišla další hrozivá zpráva. V domě byla nalezena těla ženy a tří dětí. Policisté případ překvalifikovali na vraždu. Podezřelého však nemohou vyslechnout kvůli jeho zdravotnímu stavu.

Kriminalisté případ původně řešili jako násilný trestný čin, po nálezu těl jej však předběžně překvalifikovali na vraždu a nyní čekají na výsledky pitvy, jak sdělila ČTK policejní mluvčí Simona Kyšnerová. S podezřelým podle ní nyní nelze provádět úkony trestního řízení kvůli jeho zdravotnímu stavu.

„Včera (v neděli) večer jsme v sutinách domu nalezli čtyři mrtvá těla. Jedná se o jednu ženu a tři děti. Případ jsme předběžně kvalifikovali jako trestný čin vražda. Nyní čekáme na výsledky pitvy,“ řekla Kyšnerová. Další informace podle ní nyní policie zveřejňovat nebude. Podle informací Blesku bylo zemřelým dětem mezi dvěma až šesti lety.

K výbuchu došlo v neděli ráno a na místě zasahovalo osm jednotek hasičů. Jak je patrné ze snímků zveřejněných hasiči, exploze dům značně zničila a velká část objektu se zřítila. Hasiči rozebírali konstrukci a na místě byl také tým USAR Moravskoslezského kraje pro vyhledávání a záchranu v sutinách. Od pondělního rána jsou na místě kriminalisté. Nasazen byl i policejní pes.

Dům se nachází na jižním okraji obce. Uvnitř poničené budovy a v jejím bezprostředním okolí nyní pracují krajští kriminalisté a hasiči, v domě je i policistka se psem. Ulice, v níž zbytky domu stojí, je zahrazena páskou, aby k budově nemohl nikdo nepovolaný, zjistil na místě zpravodaj ČTK.

Vrtulník záchranářů transportoval po výbuchu jedenatřicetiletého muže na popáleninové centrum Fakultní nemocnice v Ostravě. Podle mluvčího záchranné služby Jakuba Omelky byl v přímém ohrožení života. „Při příjezdu naší posádky byl mimo dům, zůstával v bezvědomí, utrpěl četné popáleniny. Při transportu byl ve stabilizovaném stavu,“ uvedl v neděli Omelka. Mluvčí nemocnice Petra Petlachová v pondělí sdělila, že jeho stav je i nadále vážný. 

Zdroj Blesku uvedl, že v domě žila jedna rodina. Manžel byl prý často pracovně pryč. Žena tak zůstala na děti sama. V poslední době prý byly z domu slyšet hádky...

Video  Dům v Loučce, kde zemřely tři děti a žena  - Blesk.cz - Slávka Červená
Video se připravuje ...

Iveta Michalíková ( 2. května 2022 22:57 )

S těmi řeči běž té do ***e

Iveta Michalíková ( 2. května 2022 22:55 )

Tak nesuď lidí když nevíte nic

Iveta Michalíková ( 2. května 2022 22:54 )

*** víte co se stalo ani jaké měl problémy

Bublinaa ( 25. dubna 2022 13:16 )

Zase další lidská zrůda!!!!

verka1 ( 25. dubna 2022 12:47 )

V afektu zabil manželku a své děti, sám se už nedokázal zabít.
Tady vybuchl plyn v domě a to měl zůstat vrah v domě, když to udělal, měl zemřít.
Tedy přesně nevíme kdo sahal na plyn.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání