Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Kutil Peter brutálně mučil a zneužil novinářku: Rozřezané tělo hodil do moře

Autor: VaB - 
25. dubna 2022
05:00

Vražda novinářky Kim Wallové šokovala v roce 2017 celý svět. Za její smrtí stál dánský konstruktér Peter Madsen, který ji v ponorce brutálně mučil, zavraždil a sexuálně zneužil. Zohavené a rozřezané tělo pak vyhodil do moře. Z vězení už jednou uprchl.

Třicetiletá Kim Wallová chtěla o Peteru Madsenovi v srpnu roku 2017 napsat článek, ten ji poté pozval na jeho čtyřicetitunovou podomácku vyrobenou ponorku. Živá se z ní už nedostala, Madsen ji totiž zavraždil. Nejdříve tedy tvrdil, že zemřela nešťastnou náhodou, když na ni spadl těžký poklop.

Svou výpověď ještě jednou změnil, nakonec se ale doznal k tomu, že ji brutálně zavraždil. Její tělo poté rozřezal a hodil do moře. S ponorkou pak záměrně havaroval a nechal ji ztroskotat.

U soudu se navíc potvrdilo, že novinářku před smrtí brutálně mučil a sexuálně zneužíval. Mimo jiné ji svazoval. V jeho počítači policisté nalezli i videa, na kterých jsou ženy mučeny a následně zabity - například upálením nebo useknutím hlavy. Jedno z takových videí si dva dny před činem pouštěl. Motiv je nejasný, mohl by být ale sexuální. 

Dánský konstruktér vraždu plánoval, od soudu odešel s doživotním trestem vězení. V severské zemi doživotní trest trvá šestnáct let, před propuštěním se ale hodnotí jeho stav, hlavně to, zda může být nebezpečný pro společnost. Pokud se odborníci shodnout, že je stále nebezpečný, zůstane ve vězení. Z věznice v Kodani už jednou uprchl, policie ho ale záhy zadržela v bílé dodávce.  

Video  Peter Madsen. Šílený vynálezce, který na své ponorce brutálně mučil, znásilňoval a nakonec zavraždil novinářku  - Videohub
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání